detector.media
02.04.2015 19:30
Телекомпалата закликала зняти адмінбар’єри і перейти на розрахунки у гривні
Телекомпалата закликала зняти адмінбар’єри і перейти на розрахунки у гривні

Телекомунікаційна палата України (ТПУ) закликає телекомунікаційний і медіабізнес перейти на національну валюту. Про це представники компаній Megogo, «Воля» та Viasat повідомили під час спільного прес-брифінгу, який відбувся 2 квітня.

 

Для припинення стагнації ринку платного телебачення та протидії подальшому підвищенню цін в ТПУ пропонують два простих кроки: зняти адміністративні бар'єри та відмовитися від фіксації роялті в іноземній валюті.

 

За словами директора ТПУ Костянтина Грицака, легальні провайдери змушені підвищувати ціни на свої послуги, оскільки значна частина роялті має прив'язку до вартості іноземної валюти. У ТПУ переконані, що сьогодні тільки відмова від прив'язки до іноземної валюти може зупинити тенденцію розвитку піратства і уповільнити підвищення цін на послуги.

 

Крім того, збільшення доходів може буде досягнуто за рахунок лібералізації регулювання, в тому числі, зняття обмежень на ретрансляцію європейських програм, наприклад, орієнтованих на дорослу аудиторію.

 

Члени Телекомпалати запевнили, що індустрія платного телебачення не вимагає фінансування з боку уряду чи будь-яких пільг. «Ми просимо зняти бар'єри для розвитку і допомогти забезпечити дотримання чесних правил конкуренції», - сказав Костянтин Грицак.

 

«Ми не стверджуємо, що правовласники зобов'язані перейти виключно на національну валюту. Ні. Але необхідно рахуватися з ситуацією на ринку. У нас є досвід в роботі з західними правовласниками, з урахуванням динаміки курсової різниці. З багатьма з них ми змогли перевести взаєморозрахунки в гривню. З деякими телеканалами домовилися про знижку», - заявив Іван Шестаков, директор з маркетингу Megogo.

 

За його словами, учасникам ринку слід замислитися про актуальність прив'язки до валюти, яка не є основною в Україні. Інакше індустрія може отримати критичну ситуацію, яка вже була 7-8 років тому, коли, не урахувавши реалії ринку, правовласники виростили високий рівень піратства.

 

«Всі пам'ятають китайську приказку "Не дай вам Бог жити в епоху змін". Але мало хто знає, що у неї є продовження: "Якщо ж вам довелося жити в епоху змін, то проживіть її гідно". Ринок платного ТБ зараз переживає важкі часи - це та сама епоха змін. А прожити його достойно - це означає реалізувати ті унікальні можливості, які зараз з'явилися. З цим і пов'язана ініціатива Телекомпалати, яку ми також підтримуємо», - підкреслив Сергій Бойко, президент компанії «Воля».

 

Нагадаємо, раніше керівництво компанії Megogo заявляло, що у 2015 році основні зусилля компанії будуть спрямовані на збільшення популярності платного контенту. При цьому безкоштовний контент, як і у попередні роки, складатиме не менше 90%.

 

Провайдер телебачення та інтернету «Воля» звітував, що у 2014 році інвестував в інновації, модернізацію мереж і якість сервісу понад 310 млн грн.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY