detector.media
01.04.2015 14:04
«1+1» придбав права на фільм Мирослава Слабошпицького «Плем’я»
«1+1» придбав права на фільм Мирослава Слабошпицького «Плем’я»

Телеканал «1+1» придбав права на показ українського художнього фільму режисера Мирослава Слабошпицького «Плем'я», що вже здобув 39 нагород по всьому світу. Цю інформацію в інтерв'ю «ЛігаБізнесІнформ» підтвердив генеральний директор телегрупи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко.

 

Пояснюючи, чому «1+1» придбав артхаусний фільм, який канал не поставить у прайм-тайм, пан Ткаченко сказав: «Упевнений, що з прізвищем Слабошпицький українське кіно може очікувати ще багато відкриттів. Нам приємно підтримувати не лише конкретні продукти, але й перспективних режисерів. "Плем'я" зібрало в прокаті 377 тис. грн, його переглянули близько 5 тис. осіб (в Україні. - ТК). Можливо, ми його адаптуємо для телеефіру. Коли ми його покажемо на екрані з титрами навіть у пізній час, то його подивляться сотні тисяч осіб. Це більше, ніж у кіно».

 

Олександр Ткаченко також пояснив, чому «1+1» не придбав прав на гучні українські кінопрем'єри - «Поводир» (права дісталися каналу «Інтер») і «Незламна» (права дісталися каналу «Україна»). «З приводу "Поводиря"... Насправді переговорів з нами не було. Всі навколо говорили, що проект для "1+1", що його аудиторії він зрозуміліший. І коли ми дізналися про те, що фільм готовий через три-чотири місяці вийти в прокат, то ми самі поцікавилися, чи потрібна допомога в прокаті і в кого телеправа. Нам пояснили, що вже в "Інтера"», - розповів він.

 

Щодо «Незламної» він сказав: «Фільм має назву "Незламна" лише в українському прокаті. У російському прокаті його назва - "Битва за Севастополь". Ось це не наш фільм. Коли переклали українською - було пізно. Ми не претендуємо на це кіно і тішимося за колег з каналу "Україна" й тих, які показують українські фільми. В тому числі тішимося за тих колег, які знімали цей фільм і називають його першим патріотичним».

 

За словами пана Ткаченка, українських фільмів зараз менше, ніж каналів, і існує зацікавленість в українському кіно не лише «1+1», а й інших каналів.

 

«Після помаранчевої революції всі кинулися знімати українське кіно, але на це не було коштів. Кошти з'явилися тільки, коли кіноіндустрія опинилася під опікою вже покійного Януковича-молодшого. Стабільне фінансування дало поштовх до створення когорти українських фільмів. Сьогодні знову всі хочуть знімати, але грошей немає. мова йде про системний підхід і до кіно, і до серіалів. Сподіваюся, В'ячеслав Кириленко таки створить широкомасштабну програму підтримки виробництва українського кіно і, підкреслюю, серіалів теж. Можна зробити 1-2 фільми і навіть узяти "Оскар", але це майже не вплине на масове виробництво. Кіноіндустрію створить тільки масове виробництво українських серіалів», - вважає гендиректор «1+1 медіа».

 

Нагадаємо, нещодавно група «1+1 медіа» заявила, що готова розділити фінансування і співпродюсування з Державним агентством з питань кіно одного-двох кінопроектів на рік із загальним бюджетом до 1 млн доларів на рік та запропонувала іншим медіа групам долучитися до фінансування кіновиробництва.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY