detector.media
02.03.2015 11:11
Кириленко ініціює збільшення квоти українського продукту в радіоефірі до 75%
Кириленко ініціює збільшення квоти українського продукту в радіоефірі до 75%

Віце-прем'єр-міністр - міністр культури України В'ячеслав Кириленко заявляє, що існуючі  обставини дозволяють збільшити квоту українського продукту у радіоефірі до 75% всього об'єму мовлення. Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури.

 

«Крім того, пісні українських авторів та виконавців мають з'являтися тоді, коли їх почує найбільше слухачів - у пройм-таймі, а не тільки пізно вночі, як це часто має місце зараз», - зазначив В'ячеслав Кириленко.

 

Він додав, що перехід до нових стандартів квот може відбуватись поступово, у кілька етапів.

 

Також В'ячеслав Кириленко ініціює перевірку радіостанцій щодо виконання ними чинної обов'язкової квоти трансляції в ефірі українських пісень. Відповідне звернення направлено до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення і буде стосуватися усіх найбільших радіостанцій FM-діапазону.

 

Зокрема, йдеться про виконання статті 28 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», відповідно до якої у радіопрограмах музичні твори українських авторів і виконавців повинні становити не менше 50 відсотків загального щотижневого обсягу мовлення.

 

Нагадаємо, 18 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки 11 телеканалів (НЛО TV, «Індиго TV», ТЕТ, НТН, «2+2», Новий, «Піксель», «Ентер-фільм», «Мега» і К2) і трьох радіостанцій («Ретро-ФМ», «Наше радіо», «Авторадіо»), у яких моніторинг зафіксував недотримання квоти національного продукту. За результатами моніторингів радіостанцій Нацрада зафіксувала в ефірі такі квоти музичних творів українських авторів та виконавців (законом передбачено не менше 50%): «Ретро ФМ»: 18 січня - 40%; «Наше радіо»: 16 січня - 48,7%; «Авторадіо»: 17 січня - 40,5%.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY