detector.media
26.02.2015 14:39
«Радіо Ера ФМ» спростовує зв’язок з учасниками конкурсу на кримські частоти
«Радіо Ера ФМ» спростовує зв’язок з учасниками конкурсу на кримські частоти

Українська телерадіокомпанія «Радіо-Ера» заявляє, що не має жодного відношення до учасників конкурсу на ФМ-частоти в Криму, який 25 лютого провів російський Роскомнагляд. Про це йдеться в офіційному коментарі компанії, що надійшов на адресу «Детектор медіа».

 

Нагадаємо, що одним з переможців конкурсу на пул із шести частот у Криму стало російське ТОВ «ТРК «Медиапрофиль Крым», яке 11 лютого проліцензувалося в російському Роскомнагляді та отримало ліцензії на радіомовлення під назвами «Любимое радио Крым», «Эра FM Севастополь» і «Эра FM Крым». «Детектор медіа» припустила, що, ймовірно, йдеться про ретрансляцію українських станцій «Любимое радио» і «Радіо Ера FM».

 

«ТОВ "ТРК Радіо-Ера"» не має жодного відношення до згаданих станцій і просить спростувати поширене вами припущення», - йдеться в офіційному коментарі «Радіо Ера».

 

Нагадаємо, 25 лютого російська Федеральна конкурсна комісія з телерадіомовлення, що діє в Роскомнагляді, визначила переможців конкурсу на ФМ-частоти в окупованому Росією Криму. Із 38 учасників конкурсу переможцями стали 18 компаній.

 

Конкурс було проведено попри те, що на більшість частот у Криму мають чинні ліцензії на мовлення українські радіостанції.

 

До конкурсу не допускалися юридичні особи, не зареєстровані у встановленому порядку на території Російської Федерації та (або) які не мали ліцензій на радіомовлення.

 

Кримські мовники висловили протест проти конкурсу на FM-частоти, оскільки вони остерігалися, що після цього конкурсу більшість із них просто зникнуть. За мовників заступилася російський омбудсмен Елла Памфілова. Але самопроголошена «кримська влада» (де-факто окупаційне керівництво Криму і Севастополя) у відповідь на заяву омбудсмена сказала, що конкурс Роскомнагляду є законним. Зрештою, до підбиття підсумків конкурсу Роскомнагляд проліцензував низку кримських компаній.

 

Наприкінці 2014 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення висловила занепокоєння ситуацією із прагненням Роскомнагляду провести в Автономній Республіці Крим конкурс на мовлення з використанням радіочастот, закріплених за Україною. Регулятор звернувся листами до низки державних органів для вжиття відповідних заходів реагування і захисту українського частотного ресурсу.

 

У середині січня Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України надіслала листа до Міністерства зв'язку та масових комунікацій Російської Федерації щодо неправомірних дій РФ стосовно перерозподілу частот в Автономній Республіці Крим і порушення Регламенту радіозв'язку Міжнародного союзу електрозв'язку (МСЕ). Копію листа було надіслано також Генеральному секретарю МСЕ. Запит було надіслано у відповідь на звернення до Держспецзв'язку Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY