detector.media
Катерина Толокольнікова
30.01.2015 17:19
«Плюси» спробують додати оптимізму
«Плюси» спробують додати оптимізму
У новому сезоні канал «1+1» повертає в ефір нові сезони розважальних програм, покаже два українських комедійних серіали та два нових реаліті й разом із «Кварталом-95» запустить українську альтернативу КВН

29 січня телеканал «1+1» презентував проекти свого нового сезону. Непрості для України осінь і два місяці зими пройшли на каналі під слоганом «Правда і справедливість»: «Плюси» показали ток-шоу про героїв війни на Донбасі «Хоробрі серця», декілька документальних проектів. У новому весняному сезоні керівництво каналу вирішило змінити стратегію, тож «1+1» буде знову веселити комедійними проектами, шокувати новими реаліті-шоу та розважати давно відомими програмами. Новий сезон на каналі має слоган «Впевненість та оптимізм».

 

Прем'єра першого проекту - «Голос. Діти» мала відбутися ще минулих вихідних, проте її перенесли через трагедію в Маріуполі. Та починаючи з 1 лютого, коли перший епізод цього телешоу все-таки вийде в ефірі, його наздоженуть ще декілька цікавих новинок як власного виробництва каналу, так і реалізованих сторонніми продакшнами. Уже відомо, що 4 лютого «1+1» розпочинає показ реаліті «Поверніть мені красу» виробництва Sister's Production. На березень заплановано аж три новинки - довгоочікуваний серіал «Останній москаль» про пригоди московського мажора в Карпатах, серіал у жанрі ліричної комедії «Між нами, дівчатами» від «Студії Квартал-95» та ще одне реаліті «Битва салонів» виробництва Friends Production. По завершенню дитячого «Голосу», на «1+1» покажуть дорослу версію - «Голос країни». Це вже 5-й сезон шоу, який генеральний продюсер «1+1 продакшн» Вікторія Лєзіна-Масляна з гордістю назвала ювілейним.

 

На четвертий сезон продовжено програму «4 весілля», на другий - «Інспектора Фреймут». Ведучий проекту «Світ навиворіт» Дмитро Комаров цього сезону вирушить до Мексики. Канал продовжив знімати дейтинг-шоу «Принц бажає познайомитися в Одесі».

 

В оновленому форматі виходитимуть проекти «Гроші», «Право на владу», «Територія обману». Натомість військово-патріотичне ток-шоу «Хоробрі серця», показники якого на «1+1» у першому сезоні поступово знижувалися, в другому сезоні переїде на канал «2+2», де теж зазнає змін.

 

Щодо серіалів, то 26 січня на каналі стартував турецький проект «Сила кохання Феріхи», а також незабаром вийдуть в ефір російські серіали «Ворожка», «Сліпа», «Сімейний бізнес».

 

Генеральний директор групи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко (праворуч), продюсери і ведучі каналу презентують новий сезон

 

Реаліті-шоу

 

Чи не найбільше уваги на презентації було надано новому реаліті-шоу «Поверніть мені красу», яке стартує на «1+1» 4 лютого. Проект створено за італійським форматом Bella Piu' Di Prima, адаптованим під українського глядача. Виробництво вела команда Sister's Production.

 

У реаліті-мейковері взяли участь 8 героїнь, яким недоліки зовнішності завадили досягти бажаних успіхів у житті. Кожній з них присвячено окремий випуск. У кожній серії глядачі спостерігатимуть, як з учасницями працюватимуть експерти «Команди порятунку» - двоє пластичних хірургів Ростислав Валіхновський чи Дмитро Слоссер, психолог Олена Любченко та дизайнер Андре Тан.

 

Творці шоу - продюсери Вікторія Забулонська та Марина Городецька були вражені кількістю жінок, охочих взяти участь у проекті - вони отримали близько 20 тисяч заявок, а мусили вибрати тільки вісім героїнь. Ними стали ті, кому продакшн просто не міг відмовити - настільки серйозні вади та зломлені долі мали жінки. «Одна з наших героїнь, якби ми не взяли її в наш проект, уже не жила б на світі. Коли ми вибрали героїнь, ми вже не мали іншого вибору, окрім як допомогти їм», - розповіла пані Забулонська.

 

Керівник Sister's Production Вікторія Забулонська, головний продюсер фільмів і серіалів каналу «1+1» Олена Васильєва та актор і телеведучий Юрій Горбунов розповідають про нові проекти

 

За її словами, проблемою багатьох людей з вадами є ще й те, що багато з них не вірять у сучасну медицину. «Їм як сказали 15 років тому, що вони приречені, так вони досі і вважають», - розповіла пані Забулонська.

 

Генеральний директор групи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко підкреслив, що «Поверніть мені красу» має сильну соціальну складову і показує, як важко живеться таким людям. Місію проекту відзначив і Андре Тан: «Цю програму я просто не можу назвати шоу... Адже вона змінила долі учасниць. Це величезна справа. Кожного дня після зйомок я переосмислював власне життя - воно перевернулося з ніг на голову. Хоча моя допомога була й маленькою у порівнянні з хірургами та психологом - я прикрасив уже гарних жінок». А хірург Дмитро Слоссер розповів про складний рівень проведених у телепроекті операцій і потішився, що зміг показати всій країні «що наша медицина має високий рівень, ми оперуємо не гірше, ніж на Заході».

 

Експерти «Команди порятунку» реаліті «Поверніть мені красу» Дмитро Слоссер та Андре Тан

 

Ще одне прем'єрне реаліті «1+1» теж стосується краси - це шоу «Битва салонів», яке стартує в ефірі на початку березня. Це адаптація формату Salon Wars британської компанії All3Media. Для каналу її підготувала компанія Friends Production Олексія Гончаренка.

 

«Битва салонів» - це змагання центрів краси у професійності майстрів, оригінальності послуг та адекватності цін. У кожній програмі беруть участь три салони, представники яких ходять у гості один до одного, щоб особисто випробовувати послуги, які надає фірма-конкурент. Наприкінці вони пишуть свої враження про сервіс та оцінюють послугу в грошовому еквіваленті. Конкуренти знають прайсову ціну послуги, але залишають суму на власний розсуд. Перемагає салон, чиї ціни будуть максимально близькими до суми, яку залишили конкуренти.

 

Продюсер Friends Production Мартіна Макєєва і керівник продакшну Олексій Гончаренко обговорюють деталі «Битви салонів»

 

«Ми наче як підхопили ініціативу в "Інспектора Фреймут", яка перевіряла ресторани, тільки перевірили салони, - розповів пан Гончаренко. - Наше сканування салонів - дуже серйозне. Перевірка триває три дні, її здійснюють професіонали. Вони знають усе про цей бізнес, тому можуть зробити це набагато якісніше, ніж тележурналісти».

 

Усього було знято 40 епізодів програми у 25 містах України. За словами продюсера, в провінції часом виходило фільмувати цікавіше, ніж у великих містах. Проект вирізняється ще й тим, що йому не потрібні сценаристи. Відвідувачі салонів самі вигадують цікаві випробування. «Є неприхована конкуренція, тож часом учасники шоу доходять до справжнього гротеску», - розповів пан Гончаренко.

 

Олексій Гончаренко задоволений результатом.  Мартіна Макеєва, Олексій Гончаренко та креативний продюсер «1+1 production» Олена Єремеєва

 

Гумористичні шоу «Студії Квартал-95»

 

Проекти «Студії Квартал-95» за традицією презентував художній керівник продакшну Володимир Зеленський. Він розповів, що на новий сезон продовжено шоу «Вечірній Київ» та гумористичні новини «Чистоnews». Останній проект у новому сезоні змінює слот - з 2 лютого виходитиме відразу ж після випуску справжніх новин - ТСН, о 20.30, з понеділка по четвер.

 

Окрім цього, «Студія Квартал-95» розпочала роботу над проектом, який можна вважати вітчизняною альтернативою російському КВН. Шоу матиме назву «Ліга сміху» й позиціонується як перший чемпіонат України з гумору, який охопить усі найбільші міста країни та закладе основи нового молодіжного руху в Україні. Його ведучим стане Володимир Зеленський, експертами - Антон Лірник, Олена Кравець, Потап, Сергій Сивохо і Кузьма Скрябін. Старт проекту в ефірі «1+1» заплановано на весну цього року.

 

Пан Зеленський розповів, що студія отримала близько 280 заявок від гумористичних колективів, з яких їм треба буде обрати 20 - вони боротимуться за 12 путівок у сезон чемпіонату. Перший ефір відбудеться в Одесі, кожний наступний буде проводитися з іншого міста. «Вже 30 січня, стартує відбір. На початку лютого ми почнемо зйомки ЧУЮ - "Чемпіоната України з гумору", який триватиме протягом року», - повідомив він.

 

Художній керівник «Студії Квартал-95» Володимир Зеленський запускає чемпіонат українського гумору

 

Серіальні новинки

 

Також «кварталівці» готують два серіали для «Плюсів». Перший з них, «Між нами, дівчатами», стартує на «1+1» уже в березні. Зі слів Володимира Зеленського, над цим проектом студія працювала протягом двох років, зараз він уже на завершальному етапі монтажу.

 

«Це лірична комедія - історія однієї сім'ї, яка складається з трьох жінок різних поколінь. Кожна з них має свою історію кохання, але всі вони - гострі на язик. Вони живуть в одній квартирі і весь час хочуть роз'їхатися, але лишаються разом попри всі сварки. Це дуже життєва історія, ми сподіваємося такого ж фідбеку від глядачів, який був у першого сезону "Сватів"», - зазначив він.

 

Володимир Зеленський сподівається, що серіал «Між нами, дівчатами» повторить успіх «Сватів»

 

Відзнятий сезон серіалу «Між нами, дівчатами» складається з 20 серій, проте студія сподівається, що рейтинги дозволять їй продовжити роботу над цим проектом, адже, за словами пана Зеленського, нерозкритих тем залишилося чимало.

 

У цьому серіалі знялися переважно російські актори. Зокрема дві головні ролі виконали Галина Петрова (бабуся) та Юлія Меншова (мама), у проекті також знялися Валерій Гаркалін та Валерій Афанасьєв. Проект мав українського режисера - Олексія Кирющенка.

 

Генеральний продюсер «1+1 Production» Вікторія Лєзіна-Масляна і художній керівник «Студії Квартал-95» Володимир Зеленський

 

Олександр Ткаченко та Володимир Зеленський також поділилися таємницею щодо нового серіалу про українських політиків, який «Студія Квартал- 95» почне знімати навесні чи влітку. «Це гумористичний серіал з політичним відтінком. Подробиці будуть пізніше, і ми розраховуємо, що це буде дуже на часі. Це місцеві герої, наша дійсність та інший світ, який ми разом з вами сьогодні будуємо», - зазначив пан Ткаченко. А пан Зеленський додав, що це буде «дуже гостра комедія».

 

Уже в березні глядачі «1+1» нарешті побачать комедійний ситком «Останній москаль», над яким канал почав роботу ще у 2013 році. Виробництвом займався «1+1 продакшн», режисером став Семен Горов. Серіал, який матиме 16 серій, знімався влітку 2014-го протягом двох місяців у Карпатах. У ньому знялися українські актори Юрій Горбунов, Назар Задніпровський і Галина Безрук та молодий артист із Росії - Ігор Скрипко, який зіграв головну роль - москвича Валери, який змушений залишити гламурне життя в Москві та переховуватися в Карпатах у дядька-гуцула.

 

Головний продюсер фільмів і серіалів каналу «1+1» Олена Васильєва та актор і телеведучий Юрій Горбунов презентують «Останнього москаля»

 

У серпні 2014-го «1+1» анонсував, що серіал називатиметься «Московський родич». Але, зрештою, команда проекту вирішила залишити авторську назву «Останній москаль», попри можливу двозначність. «Коли цей проект починався два роки тому, ми нічого поганого в цю назву не вкладали. Це просто концепція стрейнджера, який потрапив в інше середовище. Серіал, однак, має символічне значення - це ще й сміх над нашими комплексами», - зазначив генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко.

 

Головний продюсер фільмів і серіалів каналу «1+1» Олена Васильєва додала, що й зараз нічого поганого в назву не вкладається. «Головна асоціація, яку мали автори сценарію зі словом "останній", - це останній герой. Ми довго думали, яку назву лишати. Розуміємо, що не зможемо до всіх донести, що мали на увазі. Але ми вирішили лишити художній замисел авторів», - сказала вона.

 

Юрій Горбунов, який виконав у серіалі роль дядька-гуцула, вважає, що назву можна трактувати також як альтернативну версію численних українських анекдотів про росіян. За його словами теми, порушені в ситкомі, будуть актуальними в усі часи.

 

Актор-телеведучий Юрій Горбунов і керівник «1+1» Олександр Ткаченко

 

Кастинг на головну роль Валери відбувався в Києві та Москві, був тривалим і непростим. «У результаті ми зупинилися на молодому й талановитому російському акторові Ігореві Скрипку. Йому 23 роки, він закінчив театральний виш у Москві та працює там у театрі "Біля Микитських воріт". Ми дуже задоволені своїм вибором, адже він водночас втілює розніженість, благородство, елегантність і справді має цю квінтесенцію московського молодого чоловіка з усіма плюсами та мінусами», - розповіла Олена Васильєва.

 

***

 

Пояснюючи, де керівництво каналу в сучасному інформаційному потоці знаходить сили на оптимізм, керівник «1+1 медіа» Олександр Ткаченко зауважив: «Ми починали Новий рік з "Кварталом", гімном і концертом "Океану Ельзи", який закінчується словами "Все тільки починається". Якщо не вірити в хороше майбутнє, можна тільки себе жаліти, а ми цього не любимо. Ми - оптимісти, тому віримо в європейське майбутнє України, а значить - європейські цінності і європейське телебачення».

 

Олександр Ткаченко розповів про нову місію «1+1»

 

Він розповів, що події в країні змусили медіагрупу «1+1 медіа» інакше подивитися на свій контент, а отже, й запропонувати якісні зміни. На думку пана Ткаченка, якщо на такий сміливий крок не підуть «Плюси», інші канали теж цього не зроблять. «Все, що відбувалося останній рік, змусило нас дивитися на ТБ не так, як ми це робили останні кільканадцять років. Значною мірою ми були частиною пострадянського простору, у нас були спільні герої з сусідніми країнами, деякі з цих героїв стали персонами нон-ґрата в Україні. Ми розуміємо, що якщо "1+1" як група не почне рух до нового етапу українського телебачення, рух проектний, фізичний та візуальний, ніхто крім нас цього не зробить», - заявив гендиректор.

 

На його думку, для цього треба бути сміливим і готовим на велику кількість експериментів, про що й свідчать проекти нового сезону «Плюсів». «Це стосується і серіалів власного виробництва, і переформатування деяких каналів - все це ви побачите цього року. Ми робимо ставку як на новинні та розважальні проекти, але навіть останні матимуть інакший дух, ніж це було в останні роки», - зазначив керівник «1+1 медіа».

 

Водночас «1+1» продовжує обстоювати позиції патріотизму, пропонуючи проект «Ліга сміху», який обіцяє об'єднати Україну за допомогою гумору.

 

А якими саме будуть «впевненість» та «оптимізм» у виконанні «1+1» та чи сподобаються вони глядачам «1+1» - побачимо вже найближчим часом.

 

Фото Максима Лісового

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY