detector.media
12.01.2015 09:36
У Лос-Анджелесі вручили премію «Золотий глобус» за 2014 рік
У Лос-Анджелесі вручили премію «Золотий глобус» за 2014 рік

У ніч на 12 січня  за київським часом у Лос-Анджелесі (США) були оголошені імена володарів премії «Золотий глобус», яка присуджується Асоціацією іноземної преси. Про це це повідомляє сайт премії.

 

Як відомо, премію «Золотий глобус» отримують як кінострічки, так і телесеріали. Фільм «Отроцтво» Річарда Лінклейтера отримав головну нагороду у номінації «Кращий драматичний кінофільм». Кращими акторами, що зіграли у драматичному кіно, стали Джуліанна Мур за рольу фільмі «Все ще Еліс» і Едді Редмейн, який зіграв вченого Стівена Хокінга у фільмі «Теорія всього», повідомляє УНІАН.

 

У номінації «Краща кінокомедія або мюзикл» переможцем став фільм «Готель "Гранд Будапешт"» Уеса Андерсона. Кращою комедійною актрисою стала Емі Адамс, що зіграла у фільмі «Великі очі», і Майкл Кітон, який виконав роль у стрічці «Бедмен».

 

Кращими акторами другого плану визнані Патрісія Аркетт, яка виконала роль у фільмі «Отроцтво», і Джей Кей Сіммонс - за роль у фільмі «Одержимість». 

 

Кращим анімаційним фільмом стала стрічка «Як приборкати дракона-2».

 

Кращим драматичним серіалом виявилася стрічка «Коханці». Кращою актрисою драматичного серіалу стала Рут Вілсон («Коханці»), кращим актором - Кевін Спейсі («Картковий будиночок»). Кращим міні-серіалом 2014 року названо «Фарго».

 

Кращим фільмом іноземною мовою був визнаний російська стрічка «Левіафан» режисера Андрія Звягінцева.

 

Переможець в номінації «Краща музика до фільму» - Йохан Йоханнссон за роботу над саундтреком до «Теорії всього». Номінацію «Краща пісня» завоювали Джон Ледженд і Common за композицію Glory до фільму «Сельма».

 

Премію Сесіля Де Мілля за внесок у кінематограф вручили акторові Джорджу Клуні.

 

Повний список переможців опублікований на сайті премії.

 

«Золотий глобус» - американська премія, що присуджується Голлівудською асоціацією іноземної преси з 1944 року за кінофільми і телевізійні серіали. Премія вручається щороку в січні за результатами голосування 90 міжнародних журналістів, які живуть в Голлівуді. Премію «Золотий глобус» часто називають генеральною репетицією перед кінопремію «Оскар». 72-ий за рахунком церемонію вже третій раз поспіль провели актриси Емі Полер і Тіна Фей.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY