detector.media
05.01.2015 09:47
5 січня – прем’єра художньої стрічки про місто Тячів та показ короткометражної документалки про закарпатську партизанку

5 січня в місті Тячеві на Закарпатті відбудеться прем'єра фільму В'ячеслава Бігуна «Місто Ангела», повідомив «Детектор медіа» автор.

 

Фільм розповідає про пригоди іноземного дослідника в Україні, якого манить у Закарпаття неймовірна сила. З'ясування її суті стає його мрією. На шляху іноземець зустрічає ангела у людській подобі, знайомиться з традиціями краю, минулим Тячева, між тим здійснюючи й свою мрію.

 

Фільм переважно знято в Тячеві - давньому містечку на правому березі річки Тиси, що на кордоні з Румунією, неподалік географічного центру Європи. Останній позначає історичний знак із каменя, встановлений після ретельного дослідження ще в 1887 році, в часи Австро-Угорської імперії.

 

Фільм підтримала місцева громада, зокрема Тячівська міська рада, а спродюсували - «ДажБогФільм» та «КрулькоСтудіо». Планується й виробництво оригінального документального фільму про місто.

 

У фільмі переважно зайняті непрофесійні актори краю. Роль іноземця виконав американський дослідник Шон Вільямс. У фільмі спілкуються різними мовами (українською, англійською та угорською), використовується русинський діалект.

 

 

 

 

Водночас із прем'єрою «Міста Ангела» планується показ фільму В'ячеслава Бігуна «Я і є Вона» - про долю закарпатської партизанки Василини.

 

В'ячеслав Бігун - кінематографіст і правник, режисер, зокрема, таких фільмів: «Мати. В ім'я мільйонів» (за мотивами оповідання О. Довженка), «Серце мами Гонгадзе», «Пенальті правосуддя», «Довженко. Українських Гомер кіно».

 

IMDb-сторінка фільму

Facebook-сторінка фільму

Подія на Facebook

 

Контакти: slavik@bihun.info, 097 516 7055 (виконавчий продюсер).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY