detector.media
24.11.2014 15:02
Одеська кіностудія подала два проекти на сьомий пітчинг Держкіно
Одеська кіностудія подала два проекти на сьомий пітчинг Держкіно

Одеська кіностудія подала два кінопроекти на сьомий конкурсний відбір (пітчинг) Державного агентства України з питань кіно. Про це під час чат-конференції на «Детектор медіа» повідомив голова правління ПрАТ «Одеська кіностудія» Андрій Звєрєв.

 

«Цього року кіностудія подала на сьомий конкурс два проекти - повнометражний фільм-казку "Чарівна перлина" та історичний повнометражний фільм "Ярославна - королева Франції" за сценарієм члена ОВ НСКУ Вадима Костроменка. Ця тематика дуже нагальна сьогодні, оскільки євроінтеграція України відбувалася ще в X-XI сторіччі, коли Ярослав Мудрий віддавав свою доньку заміж за короля Франції. Одеською кіностудією підписаний договір про підтримку цього проекту з Національною телекомпанією України та укладені договори про наміри з французькими кінокомпаніями. Впевнені, що Держкіно підтримає цей проект», - розповів пан Звєрєв.

 

Що стосується проекту «Ярославна - королева Франції», то Вадим Костроменко є автором сценарію, а зніматиме фільм молодий одеський режисер Віктор Кустов, уточнив керівник кіностудії.

 

Андрій Звєрєв повідомив, що за останні два роки Одеська кіностудія не знімала власного кінопродукту, а працювала лише як рентал-майданчик для обслуговування кіновиробництва вітчизняних і зарубіжних кіногруп. «Але у 2013 році кіностудія відібрала 11 проектів короткого метру з метою відкриття молодих талановитих одеських кінорежисерів та подала ці заявки на конкурс Держкіно на отримання державної підтримки», - сказав він, не уточнивши, чи отримали ці проекти державне фінансування.

 

Пояснюючи, чому два роки, за час його керівництва, Одеська кіностудія не знімала кіно, Андрій Звєрєв сказав: «Кіностудію у 2012 році я прийняв у тяжкому стані. Все майно було арештовано за борги. Були борги по зарплаті, комунальним платежам, податкам. Сьогодні ми чітко виконуємо, затверджений акціонерами, план відродження кіностудії. Але ця робота є дуже великою та кропіткою. Кінцевим результатом має стати ВЛАСНЕ виробництво. Докладаємо багато зусиль для здійснення цього».

 

Нагадаємо, що на сьомий конкурсний відбір (пітчинг) Держкіно було подано 164 кінопроекти, що є рекордною кількістю. Перелік цих проектів наразі невідомий. Пітчинг відбудеться орієнтовно всередині грудня.

 

Як писала «Детектор медіа», до оновленого складу Експертної комісії з кінематографії, яка обирає переможців конкурсного відбору Держкіно, увійшли 40 осіб з числа як кінематографістів, так і творчих професій зі сфери музики, літератури тощо.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY