detector.media
11.11.2014 13:58
Під час роздержавлення планується створення єдиного рекламного агентства для реформованої регіональної преси
Під час роздержавлення планується створення єдиного рекламного агентства для реформованої регіональної преси

У процесі роздержавлення друкованих ЗМІ планується створити єдине рекламне агентство для реформованих регіональних ЗМІ, яке б допомогло стати їм фінансово незалежними та успішними медіа. Про це повідомив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко в прямому ефірі Громадського телебачення (Hromadske.tv), якого цитує прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Він нагадав, що 4 листопада Держкомтелерадіо підготував і передав на розгляд уряду законопроект «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації та їх редакцій». «Його метою є обмеження впливу органів державної влади, інших державних органів та органів місцевого самоврядування на діяльність друкованих засобів масової інформації», - повідомив він.

 

На питання ведучої, чи планується навчання трудових колективів, стажування журналістів, які багато років поспіль основним своїм завданням вважали висвітлення діяльності влади, Олег Наливайко відповів, що Держкомтелерадіо, Національна спілка журналістів України у співдружності з Радою Європи готові надати допомогу журналістським колективам ідеями, обміном досвіду, стажуванням.

 

Закон «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» та законопроект «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації та їх редакцій» у разі його ухвалення - це реальні кроки держави щодо створення в Україні дійсно незалежних ЗМІ, підконтрольних не владі, а суспільству», зазначив пан Наливайко.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY