Телеканал ZIK: Ми покажемо, хто краде НАШІ ГРОШІ!

Телеканал ZIK: Ми покажемо, хто краде НАШІ ГРОШІ!

5 Листопада 2013
6731

Телеканал ZIK: Ми покажемо, хто краде НАШІ ГРОШІ!

6731
Сьогодні найпопулярніший західноукраїнський канал запускає новий проект розслідувань, аналогів якому в Україні немає
Телеканал ZIK: Ми покажемо, хто краде НАШІ ГРОШІ!
Телеканал ZIK: Ми покажемо, хто краде НАШІ ГРОШІ!

Від сьогодні щовівторка на західноукраїнському телеканалі ZIK виходитиме нова антикорупційна програма НАШІ ГРОШІ про незаконне використання бюджетних коштів через тендери та державні закупівлі. Проект здійснюється у співпраці із відомим Інтернет-порталом із однойменною назвою. Відтак популярний сайт та найретинговіший телеканал Західної України об'єднали  зусилля, щоб показати справжні масштаби розкрадання казни країни, і, звісно, спробувати  призупинити цей процес.

 

НАШІ ГРОШІ - це перший столичний проект західноукраїнського ZIKу, який уже в березні  2014 року планує відкрити повноцінну студію у Києві. За словами  генерального директора  медіа-холдингу ZIK Дмитра Добродомова, «Наші гроші»  продовжать лінію вже добре відомих програм-розслідувань телеканалу. Це «Народний контроль», «ПРАВОкація» про викриття корупційних схем у державних структурах, правоохоронних органах, судовій системі, і «Люстрація», що виводить на чисту воду махінації політиків. 

 

«Проект НАШІ ГРОШІ - один із найкращих у жанрі розслідувань в Україні - об'єктивних, незалежних і, головне, фахових, - говорить Дмитро Добродомов. -  А після коротких перемовин було вирішено створити телевізійну версію проекту,  розраховану на максимально широку аудиторію. НАШІ ГРОШІ - це специфічний продукт, який займається викриттям махінацій та зловживань у сфері тендерів, державних закупівель - сфері розпорядження бюджетними, тобто нашими, народними грошима. Переконані, що ця тема зацікавить глядача, який повинен знати, які процеси насправді відбуваються в країні, хто стоїть за масштабним грабунком наших коштів».

 

Кожна серія програми налічуватиме  3-4 сюжети журналістських розслідувань про схеми грабунку державної казни. «Наші гроші» відверто називатимуть імена тих, хто краде в українців мільйони.  

 

«Нічого подібного в Україні сьогодні, на жаль, немає, - говорить автор та редактор інтернет-порталу НАШІ ГРОШІ, цьогорічний володар престижної  журналістської премії ім. О. Кривенка Олексій Шалайський. - Про крадіжки з бюджету, як правило, не говорять. Хоча основні проблеми ховаються саме там. Тож  коли телеканал ZIK звернувся до нас із пропозицією створити телевізійну версії НАШИХ ГРОШЕЙ, ми були приємно здивовані. Дуже мало ЗМІ беруть за такі розслідування.  ZIK - єдиний телеканал в Україні, який дозволяє запускати в ефір програми такого характеру і спрямування. Вони, як і ми, називаємо речі своїми іменами: грабунок - грабунком, корупцію - корупцію. А головний принцип роботи - інформація має бути об'єктивною і правдивою».   

 

Головна запорука успіху проекту - це підбір фахових й авторитетних журналістів зі Львова та Києва. Їхню роботу координуватиме керівник та ведучий  телеверсії НАШИХ ГРОШЕЙ відомий журналіст Денис Бігус. Він уже працював у схожому проекті «Тендер News» на ТВі.  Саме завдяки сюжетам для цієї програми цьогоріч  Денис став переможцем відомого всеукраїнського конкурсу «Честь професії» у номінації «Найкраще журналістське розслідування».

 

 

"НАШІ ГРОШІ зібрали групу дуже сильних журналістів, які можуть розкопувати неймовірні  речі. Переконаний, спільні зусилля сайту і телеканалу дадуть можливість «копати» глибше, ніж зазвичай», - зауважив Олексій Шалайський.

 

Новий проект стане заключною ланкою тижня розслідувань на телеканалі: у понеділок - «ПРАВокація», вівторок - НАШІ ГРОШІ, у середу, традиційно, «Народний контроль». А у четвер та п'ятницю - відверті розмови про політику у програмах «Прямим текстом» та «Люстрація».  Автори телевізійної версії не сумніваються: НАШІ ГРОШІ зберуть біля екранів таку ж численну аудиторію, як і вже відомі програми ZIK. Так, викривальні проекти  каналу у прайм-тайм у Західній Україні збирають рейтинги, що не поступають показникам загальнонаціональних каналів. А подекуди навіть випереджають їх.  

 

«Але ми запускаємо НАШІ ГРОШІ не для того, щоб просто вразити чи шокувати людей фактами, масштабами грабунків із державної казни, - стверджує Дмитро Добродомов.  - Якби це не гучно звучало, але ми хочемо, щоб наша робота змінила життя в країні, щоб кожен можновладець знав: він під нашим прицілом, і про його злочини стане відомо всім. Усі проекти телеканалу ZIK, скеровані на те, щоб приносити користь та конкретний результат. І НАШІ ГРОШІ - не виняток. Своїми розслідуваннями ми прагнемо зупинити злочинні, корупційні процеси, які, на жаль, зараз панують в Україні».  

 

Дивіться у прем'єрному випуску НАШИХ ГРОШЕЙ: елітна нерухомість Міністерства освіти у серці Києва коштує десятки мільйонів доларів; скільки тисяч освітянських квадратних метрів Табачник віддав своєму рідному брату; міністр рекламних послуг: як міносвіти примусило кожну школу України заплатити маловідомій харківській фірмі; американські гірки Колеснікова: злети та падіння у кар'єрі держслужбовця напряму впливають на бюджетні кошти для його компанії. НАШІ ГРОШІ єдина антикорупційна програма в Україні дивіться у вівторок, 5 листопада о 22.00 на телеканалі ZIK.

 

 

Прес-служба каналу ZIK

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Прес-служба каналу ZIK
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6731
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду