У «Четвертій  Вежі» на ICTV розпочали  підготовку другого сезону

У «Четвертій Вежі» на ICTV розпочали підготовку другого сезону

30 Жовтня 2013
3052

У «Четвертій Вежі» на ICTV розпочали підготовку другого сезону

3052
У «Четвертій  Вежі» на ICTV розпочали  підготовку другого сезону
У «Четвертій  Вежі» на ICTV розпочали  підготовку другого сезону

Команда «Четвертої Вежі» (ICTV) підбиває перші підсумки.  Цього понеділка вийшла в ефір остання програма першого сезону, і отриманий резонанс перевищив усі очікування.

 

«Ми взялися за абсолютно унікальний  формат. Він не куплений. І не змальований із закордонних каналів.  Він народжений у нашій редакції, напрацьований з власного досвіду.  Звісно, я переживала за результат і була дещо шокована, коли після перших ефірів нас просто накрило хвилею телефонних дзвінків та листів. Ми переконалися,що формат дійсно працює!» - каже керівник редакції публіцистичних програм Оксана Соколова.

 

Те, що в програмі не просто показують розслідування, а добиваються конкретних результатів, багатьом додало надії. Люди почали навіть просто приїжджати  під телеканал і чекати репортерів «Четвертої вежі».

 

«Одна жінка привезла із собою сумку-кравчучку, повну документів. Це все - її судова тяганина... Історій, коли  людей просто «відфутболюють» чиновники, прокуратура, а особливо міліція - просто безліч! Часто журналісти для них - остання надія», - каже репортер проекту Станіслав Мельничук.  

 

Особливий резонанс викликав третій випуск «Четвертої вежі», у якому йшлося про жахливу історію в Артемівську, коли  пітбуль  буквально пошматував  п‘ятирічну дитину. А його господар тримав в страху всю вулицю. Команді програми  вдалося здійснити  те, чого люди  добивалися роками - змусити виконавчі служби вилучити небезпечного бійцівського собаку.  А  прокуратуру  - відновити  кримінальну справу щодо його господаря.  Міліція вже закрила її та планувала  зам‘яти.

 

«Нині батьки дівчинки розповідають, що нарешті  перестали боятися виходити з дому. Після програми вони повірили в свої сили і тепер відстоюють свою правду далі: судяться за компенсацію. Бо дитині потрібна наступна операція», - розповідає репортер проекту Юлія Вернігор.

 

У Житомирській історії, про яку писали багато видань, «Четвертій вежі» вдалося домогтися того, аби чотирирічну онуку повернули рідній  бабусі. Дитину забрали у притулок соціальні служби. Але журналісти програми  довели у суді, що чиновники не праві.  Історія виявилася настільки драматичною, що, коли після рішення суду Лізу забирали у з притулку додому, плакали всі: і розчулена бабуся, і щаслива Ліза, і вся знімальна  група.

 

«Жодна історія, про яку розповідала програма, не залишається без уваги і після ефіру. Ми продовжуємо працювати з юристами, відстежувати обіцянки чиновників та правоохоронців. Скажімо, у справі  із мешканкою Запоріжжя, у якої аферисти обманом відібрали квартиру, нам вдалося відмінити рішення усіх попередніх судів. Дівчину тепер не викидають на вулицю.  Але попереду  ще завершальний крок у суді. І ми працюємо над цим разом із адвокатами», - каже ведучий проекту Олександр Пабат.

 

На початку програми у розробці команди було десять тем. Нині їх вже десятки. Але автори проекту мають намір не відступати від початкової  мети: не просто проводити розслідування, а добиватися реального результату. Нехай невеликої, але все ж допомоги героям сюжетів.

 

«Справ стало настільки багато, а процедура  ухвалення чиновницьких та судових рішень виявилася настільки повільною, що одного дня перед нами постало питання:  видавати  в ефір просто розслідування  без вирішення проблеми, або все-таки зосередитися на результаті. Ми обрали останнє, бо працюємо не для красивої картинки. Хоч ми і телевізійники. Але вона для нас -  лише форма. А суть в тому, що ми хочемо довести: справедливість таки існує», -  каже виконавчий продюсер проекту Олександр Ільїних.

 

Тож, завершивши перший сезон, команда «Четвертої вежі» зосередилася на розслідуванні нових справ і  завершенні вже розпочатих.  Усі результати  будуть показані в другому сезоні, який вийде в ефір наприкінці зими.  

 

Нагадуємо, щоб стати учасником проекту, розкажіть свою історію в листі за адресою: help.ictv @ gmail.com.

 

Прес-служба каналу ICTV

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Прес-служба каналу ICTV
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3052
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду