Чиновники «кришують» незаконну оренду мисливських угідь на Рівненщині

Чиновники «кришують» незаконну оренду мисливських угідь на Рівненщині

20 Травня 2015
1489

Чиновники «кришують» незаконну оренду мисливських угідь на Рівненщині

1489
Конкурс: «Правозастосування та управління у лісовому секторі України - 2015»
Чиновники «кришують» незаконну оренду мисливських угідь на Рівненщині
Чиновники «кришують» незаконну оренду мисливських угідь на Рівненщині
Близько 4 тисяч гектарів мисливських угідь в Дубенському районі намагаються незаконно передати в оренду одному із приватних підприємств. Мова йде про ТзВО «Мисливські угіддя Вікінг», яке зареєстроване на Валерія Суббота. З власних джерел кореспонденту ERVE.UA стало відомо, що на керівництво лісового господарства чиниться тиск з владних кабінетів обласного керівництва та навіть передають особисті «привіти» з прокуратури Рівненщини.

Мисливські угіддя намагаються взяти в оренду на території Смизької  та Шепетинської сільських рад Дубенського району Рівненської області. Державне агентство лісових ресурсів України не надавало дозвіл на передання в оренду даних угідь, але після звільнення з посади заступника голови цього управляння Віталія Атаманчука, за власним бажанням, цей дозвіл нібито був підписаний «заднім числом».


Громада цих селищних рад вже написала звернення до директора Національного Антикорупційного бюро України Артема Ситника з проханням розібратися у ситуації.

«Ми обурені цим рішенням Державного агентства лісових ресурсів України. Дії проводяться без погодження громад та публічних обговорень. Це відверте розкрадання держаної власності, тому чесність цього дозволу сумнівна. Також просимо перевірити, чи заступник Державного агентства лісових ресурсів України має повноваження надавати такі дозволи.

Наша громада вважає, якщо дійсно мисливські угіддя потрібно передати в оренду, тоді це має відбуватись відкрито та прозоро . Для початку потрібно оголосити  конкурс, а не роздавати ліс невідомим людям. Однак, громада категорично проти передачі угідь в приватні руки і бажає, аби вони залишались у державній власності», - йдеться у заяві.


Як розповіло кореспонденту ERVE.UA проінформоване джерело, оренда мисливських угідь фактично знищить флору та фауну краю.

«Нам стало відомо, що фірма має намір взяти в оренду угіддя не тільки у Дубенському районі, а й у Березніському та Дубровицькому. На директорів  цих лісництв чиниться тиск,- зауважує співрозмовник. - Якщо приватна фірма буде користуватися цими землями, то це може погано вплинути на фауну нашого району. Погіршиться ситуація із браконьєрством, а також неконтрольованою вирізкою дерев. Окрім цього, кілька тижнів тому з`явилася інформація, що біля нафтопроводу «Дружба» знайшли бурштин. 


Не знаю на скільки це достовірна інформація, але, можливо, компанія, яка, подейкують має відношення до видобутку «сонячного» каміння, буде шукати його у наших лісах. Громада категорично проти цього. Адже у нас вже є невдалий випадок орендарства. Орендарі забороняли селянам навіть збирати ягоди та гриби на їхніх землях. А в бюджет області чи району від такої оренди сплачуватимуться мізерні суми»,- додає чоловік.

За даними Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців, ТзОВ «Мисливські угіддя Вікінг» зареєструвалося лише 17 лютого 2015 року у селищі Обарів Рівненського району. Керівником підприємства є Валерій Суббот.


Тоді ж, у лютому, з’явилася інформація про намір взяти в оренду фірмою мисливські угіддя в Дубенському районі. У березні 2015 року товариство з ідентичною назвою «засвітилося» у конфлікті, який розгорівся у сусідній, Волинській області.

Як повідомляло видання «Волинь пост», одні і ті ж мисливські угіддя передали в оренду різним організаціям. Спочатку їх надали Українському товариству мисливців та рибалок, а згодом фірмі «Вікінг». Після масових пікетів під стінами Волинської облради депутати це рішення скасували.


Як стало відомо ERVE.UA, питання щодо оренди мисливських угідь буде розглянуто на найближчій сесії Рівненської облради, яка відбудеться наприкінці травня або ж на можливій позачерговій яка відбудеться раніше.

Юлія Друктейніте, ІА ERVE.UA (м. Рівне) від 20.04.2015 р
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Юлія Друктейніте, ERVE.UA
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1489
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду