Директора ТК «Візит», звинувачуваного у вбивстві мера Кременчука, залишили під вартою

Директора ТК «Візит», звинувачуваного у вбивстві мера Кременчука, залишили під вартою

16 Вересня 2014
3971
16 Вересня 2014
20:03

Директора ТК «Візит», звинувачуваного у вбивстві мера Кременчука, залишили під вартою

3971
Директора ТК «Візит», звинувачуваного у вбивстві мера Кременчука, залишили під вартою
Директора ТК «Візит», звинувачуваного у вбивстві мера Кременчука, залишили під вартою

Сьогодні, 16 вересня, колегія Полтавського апеляційного суду відмовила у клопотанні адвокатів звинувачуваного у вбивстві мера Кременчука керівника Кременчуцької телекомпанії «Візит» Олександра Мельника (на фото), які просили про заміну запобіжного заходу для нього. Про це повідомляє видання «Програма Плюс».

 

За рішенням апеляційного суду Олександр Мельник наступні два місяці перебуватиме під вартою. Прийняттю такого рішення передував перегляд відеодопиту Олександра Крижановського, якого звинувачують у посередництві в організації вбивства міського голови Кременчука Олега Бабаєва та перегляд самих протоколів допиту.

 

Видання стверджує, що у вбивстві міського голови Кременчука звинувачено тих, хто найбільше критикував його діяльність - зокрема, керівника комітету з боротьби з корупцією Кременчука Олександра Крижановського, якому інкримінують організацію злочину, та Олександра Мельника, який начебто, за словами Олександра Крижановського, був замовником цього злочину. Судді обласного апеляційного суду відмовились провести допит Олександра Крижановського у судовій залі. Про стан його здоров'я нічого невідомо.

 

Нагадаємо, 11 вересня, справу про вбивство мера Кременчука Олега Бабаєва і судді Автозаводського райсуду Кременчука Олександра Лободенка було об'єднано в одне кримінальне провадження. Обвинувачення у двох вбиствах висунуто директорові кременчуцької телекомпанії «Візит» Олександру Мельнику.

 

5 вересня радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк заявив, що міліція заявила про підозру у замовленні вбивства мера Кременчука Олега Бабаєва, який загинув від постріла у груди з вогнепальної зброї 26 липня, власнику і директору кременчуцької телекомпанії «Візит» Олександру Мельнику.  Він зазначив, що на Олександра Мельника як на замовника під час допиту вказав підозрюваний, голова громадської організації «З питань протидії корупції» Олександр Крижановський, який начебто виступив посередником між ним та виконавцями злочину.

 

Водночас працівники ТК «Візит», газети «Програма плюс», депутати міської ради та працівники Автозаводської райради організували мітинг проти неправомірного, на їхню думку, початку слідчих дій та затриманням у статусі підозрюваного у вбивстві мера Кременчука директора ТК «Візит» Олександра Мельника. Про хід слідства пікетувальників інформував начальник міськвідділу міліції Денис Захарченко. Він повідомив про слідчі заходи з вилученням зброї, закликав містян і політсили не робити поспішних висновків.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 3 вересня було затримано директора ТК «Візит» Олександра Мельника, в його будинку проводився обшук.

 

«Детектор медіа» неодноразово повідомляла про конфлікт між мером Кременчука Олегом Бабаєвим і власниками місцевої телекомпанії «Візит», яку міський голова прагнув перевести з приватної у комунальну власність. Конфлікт між міською владою Кременчука в особі мера Олега Бабаєва і ТРК «Візит» почався в 2012 році - телекомпанія перестала транслювати новини комунальної телерадіокомпанії, на каналі стали частіше виходити критичні сюжети про міську владу, а мер заявив, що «Візит» ввів цензуру. З бюджету міста почали виділятися додаткові суми на розвиток власного комунального телебачення, а з сім'єю власників «Візиту» міськрада почала розривати в односторонньому порядку договори оренди землі. Почалися судові позови.

 

Пізніше пан Бабаєв заявив про намір забрати приватну телекомпанію «Візит» у комунальну власність. Для цього комунальна ТРК подала позов до Автозаводського райсуду про визнання її власницею 100% корпоративних прав приватної телекомпанії «Візит». Підставою для претензій на приватну телекомпанію стали рішення Кременчуцької міської ради, прийняте 25 грудня 2012 року про передачу майнових прав давно непрацюючого колективного підприємства «Кременчуцький ТТЦ «Електрон» на баланс територіальної громади.

 

29 жовтня Кременчуцька міська рада затвердила акт приймання-передачі до комунальної власності територіальної громади Кременчука 50% активів телевізійної вежі приватної телекомпанії «Візит». 19 вересня Автозаводський райсуд Кременчука скасував державну реєстрацію кременчуцької телекомпанії «Візит» і передав 100% акцій комунальній Кременчуцькій телерадіокомпанії (КТРК).

 

19 березня, за нової влади, Вищий Спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі п'яти суддів відновив всі права приватної телекомпанії «Візит» (Кременчук)  й скасував всі рішення щодо передачі корпоративних та інших прав міському виконавчому комітету та кременчуцькій комунальній телерадіокомпанії.

 

Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) і Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) виступили з заявою,  у якій  засудили  владу  Кременчука за втручання у справи місцевого телеканалу «Візит».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3971
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду