Суд поновив на посаді гендиректора Луганської ОДТРК Родіона Мірошника  - Держкомтелерадіо оскаржуватиме

Суд поновив на посаді гендиректора Луганської ОДТРК Родіона Мірошника - Держкомтелерадіо оскаржуватиме

5 Червня 2014
5147

Суд поновив на посаді гендиректора Луганської ОДТРК Родіона Мірошника - Держкомтелерадіо оскаржуватиме

5147
Суд поновив на посаді гендиректора Луганської ОДТРК Родіона Мірошника  - Держкомтелерадіо оскаржуватиме
Суд поновив на посаді гендиректора Луганської ОДТРК Родіона Мірошника  - Держкомтелерадіо оскаржуватиме

28 травня Ленінський районний суд м. Луганська під головуванням судді Олени Бугери розглянув цивільну справу за позовом колишнього ген директора Луганської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) Родіона Мірошника (на фото) до Держкомтелерадіо України та Луганської ОДТРК і задовольнив позовні вимоги щодо скасування наказу Держкомтелерадіо про його звільнення. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Суд також постановив поновити пана Мірошника на роботі і виплатити йому середньомісячний заробіток за час вимушеного прогулу. На виконання рішення Ленінського районного суду міста Луганська від 28 травня 2014 року генерального директора Луганської ОДТРК Родіона Мірошника наказом Держкомтелерадіо України від 4 червня поновлено на роботі.

 

Водночас Держкомтелерадіо заявляє незгоду з рішенням суду і має намір звернутися з апеляційною скаргою до Ленінського районного суду Луганська.

 

Нагадаємо, 9 квітня Держкомтелерадіо України звільнив Родіона Мірошника з посади генерального директора Луганської ОДТРК (телеканал «ЛОТ») та достроково розірвав з ним контракт. Причиною звільнення стали порушення керівником компанії вимог Закону України «Про телебачення та радіомовлення» та статуту Луганської ОДТРК. Виконувачем обов'язків генерального директора Луганської ОДТРК було призначено першого заступника Віталія Гаркушу.

 

«9 квітня був підписаний наказ. Родіон був у Києві, він ознайомлений з наказом. Контракт розірвано у зв'язку з постійним недотриманням балансу в інформаційних випусках Луганського обласного телебачення - було проведено відповідний моніторинг», - повідомив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

 

Нагадаємо, Родіон Мірошник керував Луганською ОДТРК двічі- із жовтня 2006 року до квітня 2010 року, а потім з жовтня 2011 року дотепер. До цього у 2005-2006 роках він був керівником прес-служби голови Луганської ОДА Олександра Єфремова та прес-секретарем народного депутата і прем'єр-міністра Віктора Януковича. З квітня 2010 року по осінь 2011-го був заступником голови Луганської облдержадміністрації, тимчасом як Луганською ОДТРК керував Віталій Гаркуша. Пан Мірошник нині також є депутатом Луганської облради.

 

Держкомтелерадіо інформує, що Родіон Мірошник вже опинявся у центрі скандалів. Як писала «Дуся», його звинувачували в корупції через непрозору систему відносин між ОДТРК і приватними структурами РТС і ЗАТ «ЛОТ». В липні 2012 року на нього подавали в суд за українофобські висловлювання. Під час засідання сесії Луганської обласної ради Родіон Мірошнік публічно назвав людей, які вивчають українську мову, «недорасой». Ленінський районний суд Луганська у діях і словах пана Мірошника не побачив нічого протиправного.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5147
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Саша
3583 дн. тому
Може Держтелерадіо буде виконувати ще і рішення Сімферопольського суду
Qcumber
3583 дн. тому
Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха... Аж смішно! :D Валєріч - красава! :D http://www.youtube.com/watch?v=C9kCiYV4YgU
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду