ZIK звернувся до ГУ МВС у Донецькій області щодо викрадення Юрія Лелявського

ZIK звернувся до ГУ МВС у Донецькій області щодо викрадення Юрія Лелявського

26 Квітня 2014
7222

ZIK звернувся до ГУ МВС у Донецькій області щодо викрадення Юрія Лелявського

7222
ZIK звернувся до ГУ МВС у Донецькій області щодо викрадення Юрія Лелявського
ZIK звернувся до ГУ МВС у Донецькій області щодо викрадення Юрія Лелявського

Медіахолдинг ZIK звернувся з офіційним листом до начальника Головного управління МВСУ у Донецькій області Костянтина Пожидаєва, повідомляється на сайті компанії.

 

У ньому ZIK підтверджує, що журналіст Юрій Лелявський, викрадений 24 квітня сепаратистами у Слов'янську, виконував редакційне завдання щодо висвітлення ситуації у регіоні.

 

Лист за підписом генерального продюсера ТОВ ТРК «МІСТ ТБ» (медіахолдинг ZIK) 25 квітня в обід журналісти ZIKу відправили факсом у ГУ МВС у Донецькій області.

 

Медіахолдинг ZIK просить Костянтина Пожидаєва зробити усе можливе, щоб повернути Юрія Лелявського до Львова живим і здоровим.

 

 


 

 

Окрім того, журналісти ZIKу зареєстрували у ГУ МВСУ у Львівській області повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення щодо журналіста Юрія Лелявського. Копію листа теж відправили факсом у ГУ МВС у Донецькій області.

 

«Повідомляємо Вас, що за наявною у розпорядженні ТзОВ - ТРК «Міст ТБ» (телеканал - «ZIK») інформацією, відносно Юрія Лелявського вчинено кримінальне правопорушення передбачене ст. 146 Кримінального кодексу України - незаконне позбавлення волі або викрадення людини», - йдеться у зверненні до ГУ МВС у Донецькій області.

 

«Беручи до уваги суспільно-політичну ситуацію, що склалася в Україні в цілому та на Сході держави зокрема, загострення протистояння між державними та недержавними воєнізованими озброєними підрозділами та проведення органами державної влади Антитерористочної операції, спрямованої на врегулювання сепаратиських рухів у м. Слов'янськ, де за останньою актуальною інформацією знаходився Ю. Лелявський, наявність відомостей про безпідставне позбавлення волі Ю. Лелявського, вважаємо, що наявні всі підстави і приводи для початку розслідування даної події та захисту життя і здоров'я українського журналіста», - сказано у листі.

 

«Враховуючи наведене вище, керуючись ст. 214 - 216 Кримінального процесуального кодексу України, просимо Вас внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування за фактом вчинення кримінального правопорушення передбаченого ст. 146 Кримінального кодексу України відносно Ю. Лелявського, та вжити всіх вичерпних заходів для захисту життя, здоров'я, законних прав та інтересів Ю. Лелявського, що передбачені чинним законодавством України», - йдеться у листі генерального продюсера ТзОВ ТРК «Міст ТБ» Омеляна Ощудляка до ГУ МВС у Донецькій області.

 

 

 

 

Викрадення Юрія Лелявського буде присвячено прямий ефір оновленого інформаційно-аналітичного проекту «Погляд на тиждень». О 21:00 до студії запрошені - журналіст, друг Юрія Влад Якушев та фотокореспондент Євген Гапич з Коломиї, якому вдалося повернутися до родичів на Сумщину із підвалів СБУ у Слов'янську.

 

Планується також включення по скайпу із головним редактором єдиного україномовного телеканалу у Слов'янську «САТ-ПЛЮС» Наталією Поповою, яка розповість, що саме зараз відбувається у місті.

 

Як писала «Детектор медіа», 24 квітня о 19:33  Юрія Лелявського у Слов`янську захопили під час зйомки захопили невідомі силовики. Виявивши у журналіста паспорт зі львівською пропискою, вони силою відвели пана Лелявського до міськвиконкому. 

 

З досвідом визволення правозахисниками викрадених у Криму операторів об'єднання кінематографістів Babylon`13 Ярослава Пілунського та Юрій Грузінова можна ознайомитися тут.  

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7222
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду