Нацрада не видала ліцензію каналу Княжицького «Еcпpeсо.TV»

Нацрада не видала ліцензію каналу Княжицького «Еcпpeсо.TV»

27 Листопада 2013
7755
27 Листопада 2013
12:39

Нацрада не видала ліцензію каналу Княжицького «Еcпpeсо.TV»

7755
Нацрада не видала ліцензію каналу Княжицького «Еcпpeсо.TV»
Нацрада не видала ліцензію каналу Княжицького «Еcпpeсо.TV»

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення  не видала супутникову ліцензію  каналу Миколи Княжицького «Еcпpeсо.TV».

 

За інформацією Нацради, 24 та 25 листопада було зафіксоване мовлення каналу з супутника без відповідної ліцензії.

 

Співвласник каналу Вадим Денисенко зазначив, що компанія не веде безліцензійної діяльності, а на супутнику канал виходить у тестовому режимі. 26 листопада на екранах коло «Українського дому» програми транслювались з інтернету. «Ми ведемо тестове мовлення. У нас про це навіть зазначено на плашці з супутника», - сказав він.

 

Голова Нацради Володимир Манжосов наголосив, що така діяльність суперечить законодавству. «Згідно закону мовлення на території України здійснюється відповідно до ліцензії Нацради. Ми б могли надіслати з цього приводу навіть листа у прокуратуру».

 

Заступник голови Нацради Лариса Мудрак зазначила, що варто знайти компроміс, оскільки, на її думку, це український мовник з якісними журналістами та хорошою програмною концепцією. «Я за те, що б ви отримали ліцензію, але у правовому полі, - додала пані Мудрак. - Тестове  мовлення у нас не правове. Нам зробити прецедент?»

 

На думку представника каналу Юрія Крайняка, тестове мовлення не може бути підставою для відмови у видачі ліцензії. Він наполягав на тому, що питання про видачу ліцензії варто розглянути  на засіданні по суті. «Сигнал супутник може брати з нашого сайту», - сказав він.

 

Пані Мудрак додала, що цю інформацію необхідно додатково перевіряти. Однак члени Нацради не підтримали перенесення питання.

 

За видачу ліцензії не проголосував жоден з членів Нацради - усі утримались.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», «Еcпpeсо.TV» заявив про те, що розпочинаєо супутникове  мовлення 25 листопада без ліцензії.

 

Мовлення здійснюється з супутника Astra (параметри супутника для налаштування каналу: ASTRA-4A, 12379МГц, поляризація - H-горизонтальна, символьна швидкість 27500кСимв/с, FEC ¾).

 

Нагадаємо, 20 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зняла з порядку денного засідання питання про видачу ліцензії каналу «Еcпpeсо.TV».

Спочатку телеканал «ЕспресоTV»  мав назватись «Новини-TV».  Через подібність його попереднього логотипу до знаку для товарів і послуг, що належить ТРК «Україна», канал поки не отримав ліцензії Нацради на супутникове мовлення.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», за програмною концепцією це має бути інформаційно-культурологічний канал: 16,5 годин становитимуть інформаційно-аналітичні та публіцистичні програми, 3 години - культурно-мистецькі, 3,5 години - реклама.

 

Контент каналу складатимуть новини і авторські програми. Щодня о 17.30 виходитиме аналітична програма «Тренди», яка розповідатиме про найважливіші тенденції у житті суспільства. Ведучі програми - Марія Петренюк та Вадим Денисенко. Кожного дня о 19.00 у програмі Дмитра Крикуна «Політекономія» обговорюватимуться головні події дня. Підсумки дня журналіст Микола Вересень підводитиме о 20.30 у авторській програмі «Підсумки з Миколою Вереснем». Щодня о 22.00 по буднях на каналі виходитимуть аналітичні тижневики. Також свою авторську програму вестиме Микола Княжицький. Його програма називатиметься «Вечір з Миколою Княжицьким» і виходитиме в ефір щочетверга.

 

Засновниками компанії мовника є дружина Княжицього Лариса Княжицька (99%) і колишній головний редактор тижневика «Коментарі» Вадим Денисенко (1%).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7755
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду