Закарпатське видання заявляє про побиття журналістів в Ужгородській міськраді

Закарпатське видання заявляє про побиття журналістів в Ужгородській міськраді

30 Вересня 2013
5027
30 Вересня 2013
13:27

Закарпатське видання заявляє про побиття журналістів в Ужгородській міськраді

5027
Закарпатське видання заявляє про побиття журналістів в Ужгородській міськраді
Закарпатське видання заявляє про побиття журналістів в Ужгородській міськраді

Головний редактор інтеренет-видання «Закарпання онлайн» Олег Диба  заявляє про те, що 28 вересня  в Ужгородській міський раді, де відбувались урочистості до  Дня міста, були побиті журналісти та студенти. Про це пише видання.

 

Пан Диба стверджує, що прийшов відзняти урочистості у великій залі міськради, де відбувалось «Урочисте міське Віче», однак «міліціонери і бандити в грубій формі перешкодили виконанню журналістських обов'язків». Також , як пише видання, було побито студентку відділення журналістики Ужгородського національного університету Юлію Дуб.

 

За словами Олега Диби, силу застосовували невідомі молодики спортивної статури та охоронці мера. Представники міліції нібито не реагували на  ці події. «Востаннє я мав з таким справу в 2004-му році. Міліція дивилася, як бандити, зокрема особистий водій і охоронець міського голови Віктора Погорєлова Юрій Богаш, що є представником банди Адилова, застосовують силу до дівчат і журналістів, і бездіяла. Не реагувала ні на дії молодиків, ні на крики до міліції по допомогу. Юрій Богаш погрожував мені вбивством, однак на моє звернення до міліції і, зокрема, пана Григор'єва (підполковник міліції, заступник начальника громадської безпеки Ужгородського МВ УМВС - уточнює видання), реакції не було, - пише пан Диба.

 

За словами головреда, на місце подій все ж таки виїхала оперативна група міліції. «Єдиною реакцією на моє прохання затримати особу, що штовхала мене і погрожувала вбити, стала, аж через якийсь час, чиясь команда викликати оперативну групу працівників міськвідділу. Хоча міліціонерів у фойє було кільканадцять і їх цілком би вистачило для того, аби навести лад з бандитами тут, на місці, їх більше цікавили прості громадяни, а не кримінальні елементи! Пізніше ці ж самі молодики разом з працівниками мерії перекрили журналістам вхід до сесійної зали на другому поверсі», - повідомляє Олег Диба.

 

Олег Диба заявляє, що разом з Юлією Дуб подав у міліцію заяву про побиття. Інтернет-видання «Закарпання онлайн» надає також відео інциденту у міськраді.

 

У той самий час представники міліції звертають увагу на те, що журналісит у момент інциденту не виконував своїх професійних обов'язків. Начальник сектору зв'язків з громадськістю УМВСУ в Закарпатській області Олег Подебрій у коментарі «Детектор медіа» зазначив,  що у  своїй заяві  власник сайту «Закарпаття онлайн» Олег Диба не згадує про перешкоджання журналістській діяльності, а  пише про те, що «невідомі особи та працівники міліції перешкоджали йому зайти у міську раду для вручення меру міста Погорелову фотокартку в рамці із-зображення міста».

 

За  словами пана Подебрія, під час святкування Дня міста відбувся конфлікт у приміщенні міської ради, щодо якого наразі відбувається розслідування: «На місці була присутні працівники міліції, які  зафіксували конфлікт. Ми отримали заяву від одного з приватних підприємців, який є власником місцевого інтернет-ресурсу та однієї з так званих активісток. Йде розслідування. У ході розслідування буде перевірено інформацію деяких інтернет-ресурсів про жорстоке побиття учасників конфлікту. Наскільки я бачив віде, жорстокого побиття не було. Це, м'яко кажучи, значне перебільшення наслідку конфлікту, який виник під час святкування».

 

У той самий час заступник міського голови Ужгорода і депутат Юрій Беляков повідомив, що захід «Урочисте міське Віче», який проходив у міській раді, був закритий, пройти на нього можна було лише по запрошеннях: «Було присутньо дев'ять іноземних делегацій від міст-побратимів а також мери та делегації міст України, також колишні мери та почесні громадяни та інші особи. Цей захід є традиційним, і він проводиться в межах святкування міста Ужгорода щорічно».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5027
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду