Чернівецька рада вирішила надати журналістці інформацію про отримувачів безкоштовного житла

25 Квітня 2013
5040

Чернівецька рада вирішила надати журналістці інформацію про отримувачів безкоштовного житла

5040
Чернівецька рада вирішила надати журналістці інформацію про отримувачів безкоштовного житла

Чернівецька міська рада постановила надати журналістці чернівецької газети «Час» Надії Бабинській інформацію про осіб, які отримали ордери на квартири від Чернівецької міської ради у якості безкоштовного житла. Раніше цю інформацію журналістці відмовився надати начальник відділу обліку, розподілу та приватизації житла департаменту ЖКГ Чернівецької міської ради Василь Гураль. Про це повідомляє Інститут розвитку регіональної преси (ІРРП).

 

Надія Бабинська звернулася з інформаційним запитом до Чернівецької міської ради 7 березня. У своєму запиті журналістка просила надати прізвища тих, хто у 2011 та 2012 роках отримував ордери на отримання квартир від Чернівецької міської ради у якості безкоштовного житла. Кореспондента газети «Час» цікавило також, за якими підставами (місце в черзі, пільги, рішення комісій тощо) були надані ордери на квартири.

 

Журналістка мотивувала свій запит ст. 34 Конституції України, у якій ідеться про право кожного на інформацію, що передбачає можливість вільного одержання, використання, поширення, зберігання та захисту інформації, необхідної для реалізації своїх прав, свобод і законних інтересів. Начальник відділу обліку, розподілу та приватизації житла департаменту ЖКГ Чернівецької міської ради Василь Гураль відмовив журналістці у наданні такої інформації. Відмову чиновник мотивував тим, що ці дані захищені Законом України «Про захист персональних даних».

 

В отриманні інформації журналістці допоміг медіа-юрист Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП) Олександр Бурмагін.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5040
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду