Кириленко вважає, що забороняти треба тільки російські фільми антиукраїнського спрямування

Кириленко вважає, що забороняти треба тільки російські фільми антиукраїнського спрямування

6 Лютого 2015
3900

Кириленко вважає, що забороняти треба тільки російські фільми антиукраїнського спрямування

3900
Кириленко вважає, що забороняти треба тільки російські фільми антиукраїнського спрямування
Кириленко вважає, що забороняти треба тільки російські фільми антиукраїнського спрямування

Віце-прем'єр-міністр - міністр культури України В'ячеслав Кириленко вважає, що потрібно вилучити з ефіру російські мілітаристські серіали та кінороботи, які розпалюють ворожнечу, проте художні кінотвори нейтрального змісту виробництва РФ мають право на існування. Про це він сказав на брифінгу 6 лютого, повідомляє УНН.

 

Пан Кириленко вважає неприпустимою трансляцію мілітаристської російської кінопродукції, яка розпалює агресію і викликає невдоволення. Проте заборона всіх російських фільмів і серіалів, на його думку, може викликати неприйняття суспільства.

 

«Якщо говорити про заборону всього російського кіно, то це може викликати неприйняття в усьому українському суспільстві, бо під заборону можуть потрапити і художні фільми, і велике кіно, яке транслюється на телеканалах. І це, на мою думку, не зовсім виправдано», - зазначив він.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 5 лютого Верховна Рада 259 голосами ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» (законопроект № 1317), який забороняє розповсюдження і демонстрування в Україні частини російських фільмів і серіалів. Законопроект прийнято в цілому в редакції, підготовленій Комітетом з питань культури та духовності, але з урахуванням поправки № 28 (про це свідчать результати голосування).

 

При цьому, є різні тлумачення того, поправку якого змісту ухвалили народні депутати. У таблиці поправок до другого читання № 28 - це поправка Вікторії Сюмар, за якою забороняються лише ті російські фільми, які виготовлені після 1 січня 2014 року. Однак співавтор законопроекту Микола Княжицький і сама Вікторія Сюмар стверджують, що в документі враховано поправку в редакції Радикальної партії, згідно з якою забороняється все, що було знято в Російській Федерації з 1991 року.

 

«Якщо тлумачити поправку як заборону на всю російську теле- і кінопродукцію, то мова повинна йти про заборону на продукцію, яка знята від моменту російсько-українського збройного конфлікту. Тоді це якимось чином можна логічно обґрунтувати», - вважає пан Кириленко.

 

Він також заявив, що на вітчизняних екранах не може бути антиукраїнської пропаганди.

 

Нагадаємо, 6 лютого народні депутата від «Опозиційного блоку» Юрій Бойко та Михайло Папієв ініціювали скасування рішення Верховної Ради від 5 лютого про прийняття в цілому як закону проекту № 1317 «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» та зареєстрували відповідний проект постанови № 1317-П.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - prostir.museum

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3900
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ага
3357 дн. тому
зад типичного комсомольского работника-приспособленца подсказывал, что друзья вместе с ним перегнули палку. так что на случай чего, дай-ка сделаю заявление, что типа не совсем согласен с тем, в чем убеждал, о чем кругом сам говорил и что сам же инициировал. так, на всякий случай...закон-то уже не отменить, но если вдруг придет время и спросят, скажу: осуждал, не поддерживал
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду