Томенко вступився за «Інтер» і назвав законопроекти «Народного фронту» замовленням

Томенко вступився за «Інтер» і назвав законопроекти «Народного фронту» замовленням

28 Січня 2015
3799

Томенко вступився за «Інтер» і назвав законопроекти «Народного фронту» замовленням

3799
Томенко вступився за «Інтер» і назвав законопроекти «Народного фронту» замовленням
Томенко вступився за «Інтер» і назвав законопроекти «Народного фронту» замовленням

Радник Президента України, народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Микола Томенко 27 січня в ефірі програми «Подробности» на телеканалі «Інтер» вступився за «Інтер» і виступив із критикою законодавчих ініціатив «Народного фронту», зокрема щодо заборони участі резидентів держави-агресора в статутному капіталі вітчизняних телерадіоорганізацій, які він назвав замовленням.

 

Він вбачає в ситуації довкола «Інтера» «спробу вирішити війну у вузькопартійних чи вузькокорпоративних інтересах», а також «спробу тих людей які представляють уряд (це все люди з однієї фракції, проурядової) натиснути на власників (медіа. - ТК)».

 

На його думку, останні законопроекти представників «Народного фронту» «дуже безграмотно написані, вони не дають абсолютно ніякої розв'язки, як усе це зробити, бо є двозначне тлумачення».

 

«До речі, мова йде не тільки про ваш канал («Інтер». - ТК), - звернувся Микола Томенко до ведучої «Подробностей. - Мова йде про більшість каналів. Тому ще є широка норма - будь який канал, де в українській юридичний особі є іноземні засновники, які зареєстровані в офшорних компаніях і мають більше ніж 10 відсотків акцій - вони фактично незаконні. Мова йде про абсолютну більшість загальнонаціональних каналів. Виникає питання: а десять років назад ви ж не знали що такі правила гри будуть, і ви взяли американських інвесторів, росіян і так далі».

 

Він також критично поставився до законопроекту, який дозволить Національній раді з питань телебачення і радіомовлення тимчасово призупиняти ліцензії: «Це маразм». На його думку, такі питання можуть вирішуватися виключно в суді.

 

«Є претензії в мене до всіх каналів, і до вас у тому числі, але я не вважаю, що це є підставою забрати ліцензію, щоб"Інтер" перестав виходити в ефір. Треба діяти в інший спосіб. Треба працювати з каналами, щоби зміст ставав більш якісним, а не придумувати, як закривати...», - заявив Микола Томенко.

 

«Тому я думаю, що те, що сьогодні (27 січня. - ТК) навіть не включили до порядку денного (Верховної Ради ці законопроекти. - ТК) - всі зрозуміли, що це замовлення. Якщо ви хочете навести порядок - треба сідати з медіаекспертами і фахівцями і думати, як покращити медіапростір. Моя розв'язка історії з серіалами полягає в тому, що треба 1% часу боротися з російськими серіалами, а 99% часу творити українське. Для цього уряд повинен створити пільги для кіновиробництва», - додав депутат.

 

Він заявив, що не допустить вимкнення «Інтера»: «Війну можна виграти, коли кожен займається своєю справою. Я від уряду слів "економіка", "освіта" і "наука" не чую кілька місяців. Ви ж не відповідальні за зовнішню політику, не відповідальні за оборону і не відповідальні навіть за ліцензії каналу "Інтер". Я вважаю що кожен повинен займатися своєю справою. І думаю, що ми не допустимо ситуацію, коли кілька чиновників будуть виключати канал».

 

Нагадаємо, що 15 січня народні депутати Андрій Левус, Сергій Висоцький і Микола Величкович зареєстрували законопроект № 1768 «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо участі іноземних осіб в телерадіоорганізаціях)», яким пропонують заборонити участь резидентів держави-агресора в статутному капіталі вітчизняних телерадіоорганізацій.

 

26 січня журналісти НІС поширили відкритий лист, у якому розцінили внесення цього законопроекту як тиск на канал. При цьому вони приписали авторство документу Вікторії Сюмар. Пані Сюмар у відповідь заявила, що захист інформаційного простору України не є тиском на «Інтер».

 

Однак 27 січня цей законопроект так і не було включено до порядку денного Верховної Ради. Народний депутат з фракції «Блоку Петра Порошенка» Вадим Денисенко заявив, що цьому завадило лобі телеканалу «Інтер» у коаліції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3799
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
RG
3347 дн. тому
Шкода, що М. Томенко виявився все ж таки гнидою...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду