Російські спецслужби вилучають сервер у кримськотатарського телеканалу ATR (ВІДЕО)

Російські спецслужби вилучають сервер у кримськотатарського телеканалу ATR (ВІДЕО)

26 Січня 2015
3644

Російські спецслужби вилучають сервер у кримськотатарського телеканалу ATR (ВІДЕО)

3644
Російські спецслужби вилучають сервер у кримськотатарського телеканалу ATR (ВІДЕО)
Російські спецслужби вилучають сервер у кримськотатарського телеканалу ATR (ВІДЕО)

Російські спецслужби проводять обшук у кожному кабінеті кримськотатарського телеканалу ATR у Сімферополі (Крим) і вилучають у каналу сервер. Про це у Facebook повідомила заступник генерального директора ATR з інформаційної політики Ліля Буджурова.

 

«На території телеканалу ATR перебувають декілька десятків силовиків, у тому числі багато автоматників у формі ОМОН. У будівлю нікого не впускають і не випускають. Мета "візиту" - вилучити всю інформацію про торішній (26 лютого) мітинг під стінами кримського парламенту. У нас вилучають сервер. У кожному кабінеті обшук», - написала пані Буджурова.

 

«Поки що працює апаратна і студія, тому стежте за ефірами. Поки можливо, ми будемо повідомляти про те, що у нас відбувається», - додала вона.

 

 

 

 

Нагадаємо, зранку 26 січня в Сімферополі озброєні люди оточили будівлю кримськотатарського телеканалу ATR та організували обшук - нібито шукають матеріали 26-27 лютого 2014 року (початок анексії Криму Росією), погрожують забрати сервер.

 

ATR - цілодобовий інформаційно-розважальний телеканал Криму, заснований у 2005 році. Значну частину ефіру займають програми власного виробництва. ATR позиціонує себе як «перший кримськотатарський канал».

 

Нагадаємо, 24 вересня на адресу керівництва кримськотатарського телеканалу ATR у Сімферополі (Крим) надійшов лист з російського Центру протидії екстремізму. У ньому представники Управління Роскомнагляду по Криму і Севастополю звинуватило ATR в розпалюванні ворожнечі. У цьому листі також міститься вимога до телеканалу надати чинній владі Криму документи, включно з реєстраційними номерами, номерами ліцензій, іменами співробітників і розкладом.

 

16 вересня о Сімферополі будівлю Меджлісу кримськотатарського народу оточили автоматники, відбувся обшук. Під час обшуку були вилучені протоколи деяких засідань Меджлісу кримськотатарського народу, гроші, кілька релігійних книг, комп'ютерна техніка, а також особисті речі народного депутата України, національного лідера кримських татар Мустафи Джемілєва.

 

У вересні Комітет захисту журналістів закликав російську владу зупинити утиски телеканалу ATR.

 

У липні цього року генеральний директор кримськотатарського телеканалу ATR Ельзара Іслямова заявила, що прямого тиску на канал не здійснюється, проте деякі журналісти звільнилися.

 

Пані Іслямова також повідомила, що ATR планує отримати російську ліцензію. Гендиректор телеканалу при цьому запевнила, що випуски новин українською мовою збережуться і надалі.

 

Згодом стало відомо, що з 2015 року Роскомнагляд застосовуватиме санкції до кримських ЗМІ, що вестимуть, на погляд російського регуляторного органу, «провокаційну політику». Про це 30 вересня на першому засіданні комітету «Держради» Криму з інформаційної політики, зв'язку і масових комунікацій заявила заступник міністра внутрішньої політики, інформації та зв'язку республіки Юлія Мартинова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3644
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду