Суд вирішив слухати справу за апеляцією Пукача у закритому режимі – Олексій Подольський проти

Суд вирішив слухати справу за апеляцією Пукача у закритому режимі – Олексій Подольський проти

24 Листопада 2014
3196
24 Листопада 2014
17:28

Суд вирішив слухати справу за апеляцією Пукача у закритому режимі – Олексій Подольський проти

3196
Суд вирішив слухати справу за апеляцією Пукача у закритому режимі – Олексій Подольський проти
Суд вирішив слухати справу за апеляцією Пукача у закритому режимі – Олексій Подольський проти

Нова колегія суддів Апеляційного суду Києва за головуванням судді Степана Гладія ухвалила рішення про слухання у закритому режимі справи за апеляціями на вирок Олексію Пукачу, що засуджений до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Про це повідомляє УНН.

 

«Колегія суддів ухвалила: розгляд справи... провести у закритому судовому засіданні», - оголосив рішення головуючий суддя Степан Гладій і попросив учасників процесу перейти до іншої зали для забезпеченості державної таємниці.

 

Під час обговорення цього питання представники державного обвинувачення зазначили, що матеріали справи містять гриф «цілком таємно». Тому вони вважають, що судовий розгляд має відбуватися у закритому режимі.

 

У свою чергу потерпілий, журналіст Олексій Подольський заявив, що не може бути й мови про закритий режим розгляду справи. «Тут головний секрет, що замовляли Кучма і Литвин... Я заперечую, щоб мою апеляцію розглядали у закритому режимі. Апеляцію Пукача хай зроблять закритою... Якщо буде закрите засідання, це буде злочин перед суспільством», - наголосив потерпілий.

 

Водночас представник потерпілої Мирослави Гонгадзе, адвокат Валентина Теличенко зауважила, що розгляд апеляції у закритому режимі є вимушеним кроком. «Усвідомлюю, що закриття апеляційного розгляду - це вимушений крок. Але так само пам'ятаю, що вже понад п'ять років підсудний під вартою, а вирок так і не набрав законної сили. Я прийму рішення суду про закриття процесу як законне рішення. Вимушене, але законне», - наголосила юрист.

 

Крім того, адвокат Олексія Пукач виступив категорично проти відкритості судового процессу, о скільки, на його думку, відкритий режим обмежуватиме як його права, так і підсудного. Пан Пукач підтримав свого адвоката і попросив суд розглядати апеляцію у закритому судовому процесі.

 

Нагадаємо, Колегія суддів Апеляційного суду Києва, яка розглядає скаргу на вирок екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача, прийняла відвід за заявою потерпілого, журналіста Олексія Подольського.

 

Нагадаємо, 29 січня екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача засудили до довічного позбавлення волі за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Зараз Олексій Пукач оскаржує вирок в Апеляційному суді.

 

В квітні 2014 року Генеральна прокуратура України почала перегляд справи про вбивство журналіста і перевірку причетності до нього другого президента Леоніда Кучми, оскільки в.о. генпрокурора України Олег Махніцький заявив, що ГПУ не вважає справу Георгія Гонгадзе закритою.

 

Журналіста Георгія Гонгадзе вбили восени 2000 року. Майже через вісім років, 15 березня 2008 року, Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС - Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 13 років.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3196
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду