Підозрюваному у вбивстві мера Кременчука директору телекомпанії «Візит» продовжили арешт на два місяці

Підозрюваному у вбивстві мера Кременчука директору телекомпанії «Візит» продовжили арешт на два місяці

3 Листопада 2014
2892
3 Листопада 2014
11:55

Підозрюваному у вбивстві мера Кременчука директору телекомпанії «Візит» продовжили арешт на два місяці

2892
Підозрюваному у вбивстві мера Кременчука директору телекомпанії «Візит» продовжили арешт на два місяці
Підозрюваному у вбивстві мера Кременчука директору телекомпанії «Візит» продовжили арешт на два місяці

1 листопада Жовтневий районний суд міста Полтави продовжив арешт директора телекомпанії «Візит» Олександра Мельника, підозрюваного у вбивстві мера Кременчука Олега Бабаєва і судді Автозаводського райсуду Кременчука Олександра Лободенка, ще на два місяці. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прокуратуру Полтавської області.

 

За даними прокуратури, термін першого арешту пана Мельника, раніше встановлений судом, закінчується 3 листопада. Тепер, згідно з рішенням суду, він продовжений ще на два місяці. Разом з тим у рішенні суду наголошується, що адвокати можуть подати апеляцію на дане рішення суду.

 

Раніше прокурор Полтавської області Ян Стрелюк говорив, що в листопаді прокуратура має намір передати справу щодо вбивства мера Бабаєва і судді Лободенка до суду.

 

Як нагадує УНІАН, на суддю Автозаводського райсуду Олександра Лободенка було скоєно замах увечері 11 лютого у Кременчуці. Коли він повертався додому з роботи, в нього кілька разів вистрілив невідомий. Потерпілий помер у лікарні тією ж ночі. Основна версія слідства - скоєння вбивства у зв`язку з професійною діяльністю потерпілого.

 

Мер Кременчука Олег Бабаєв був застрелений невідомим 26 липня близько 10.00 неподалік від власного будинку. Інформацію про те, що міліція затримала виконавців, а також організатора і замовника вбивства Олега Бабаєва, повідомив 4 вересня на брифінгу радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

 

Директора телекомпанії «Візит» Олександра Мельника було затримано 3 вересня, в його будинку проводився обшук.

 

11 вересня справу про вбивство мера Кременчука Олега Бабаєва і судді Автозаводського райсуду Кременчука Олександра Лободенка було об'єднано в одне кримінальне провадження. Обвинувачення у двох вбивствах висунуто директорові кременчуцької телекомпанії «Візит» Олександру Мельнику.

 

16 вересня колегія Полтавського апеляційного суду відмовила у клопотанні адвокатів Олександра Мельника, які просили про заміну запобіжного заходу для нього. За рішенням апеляційного суду Олександр Мельник наступні два місяці перебуватиме під вартою. Прийняттю такого рішення передував перегляд відеодопиту правозахисника Олександра Крижановського, якого звинувачують у посередництві в організації вбивства міського голови Кременчука Олега Бабаєва та перегляд самих протоколів допиту.

 

Сам Олександр Мельник заявив, що непричетний до замовлення резонансних вбивств мера і судді, підозру в організації яких йому висунули слідчі.

 

«Детектор медіа» неодноразово повідомляла про конфлікт між мером Кременчука Олегом Бабаєвим і власниками місцевої телекомпанії «Візит», яку міський голова прагнув перевести з приватної у комунальну власність. Конфлікт між міською владою Кременчука в особі мера Олега Бабаєва і ТРК «Візит» почався в 2012 році - телекомпанія перестала транслювати новини комунальної телерадіокомпанії, на каналі стали частіше виходити критичні сюжети про міську владу, а мер заявив, що «Візит» ввів цензуру. З бюджету міста почали виділятися додаткові суми на розвиток власного комунального телебачення, а з сім'єю власників «Візиту» міськрада почала розривати в односторонньому порядку договори оренди землі. Почалися судові позови. 

 

Пізніше пан Бабаєв заявив про намір забрати приватну телекомпанію «Візит» у комунальну власність. Для цього комунальна ТРК подала позов до Автозаводського райсуду про визнання її власницею 100% корпоративних прав приватної телекомпанії «Візит». Підставою для претензій на приватну телекомпанію стали рішення Кременчуцької міської ради, прийняте 25 грудня 2012 року про передачу майнових прав давно непрацюючого колективного підприємства «Кременчуцький ТТЦ «Електрон» на баланс територіальної громади.

 

29 жовтня Кременчуцька міська рада затвердила акт приймання-передачі до комунальної власності територіальної громади Кременчука 50% активів телевізійної вежі приватної телекомпанії «Візит». 19 вересня Автозаводський райсуд Кременчука скасував державну реєстрацію кременчуцької телекомпанії «Візит» і передав 100% акцій комунальній Кременчуцькій телерадіокомпанії (КТРК).

 

19 березня, за нової влади, Вищий Спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі п'яти суддів відновив всі права приватної телекомпанії «Візит» (Кременчук)  й скасував всі рішення щодо передачі корпоративних та інших прав міському виконавчому комітету та кременчуцькій комунальній телерадіокомпанії.

 

Що стосується судді Олександра Лободенка, то він виносив ухвалу про накладення арешту на частину майна сім`ї Олександра Мельника і не розглянув справу до кінця, оскільки його було вбито.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2892
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду