20 березня – лекція Еви Лентовської «Чому складно реалізувати права людини в країнах Східної Європи»

15 Березня 2013
6410
15 Березня 2013
15:08

20 березня – лекція Еви Лентовської «Чому складно реалізувати права людини в країнах Східної Європи»

6410
20 березня – лекція Еви Лентовської «Чому складно реалізувати права людини в країнах Східної Європи»

20 березня відбудеться публічна лекція першого польського омбудсмана, колишньої судді Конституційного Трибуналу Польщі, професорки Еви Лентовської «Чому складно реалізувати права людини в країнах Східної Європи». Людина, яка наприкінці восьмидесятих зробила революцію в сфері прав людини у Польщі, одна з найкращіх європейських експертів в галузі прав людини проведе у столиці лекцію, під час якої розповість про специфіку та складнощі реалізації прав людини у країнах Східної Європи.

 

Лекція, на яку запрошуються студенти, представники академічної спільноти, громадські активісти та всі зацікавлені особи, пройде у приміщенні «Центру польських та європейських студій» у 6 корпусі Національного універсітету Києво-Могілянської Академії (вул. Волоська, 10) 20 березня 2013 року.  Лекція розпочнеться о 10.00. Вхід вільний.

 

Нагадаємо, що у 1987 році пані Ева Лентовська стала першим польським омбудсманом. Уряд комуністичної Польщі пішов на створення цієї посади, розраховуючи, що уповноважений з прав людини буде лише декорацією, покликаною поліпшити імідж режиму. Але сподівання на контрольованість омбудсмана не виправдались - за лічені роки пані Еві Лентовській вдалося  творити в країні ефективний державний механізм захисту прав людини, який суттєво полегшив процес демократичних перетворень у Польщі. Пізніше пані Лентовська багато років працювала суддею Конституційного Трибуналу, а сьогодні активно займається викладацькою та суспільною діяльністю.

 

Яскрава ораторка та несамовита громадська діячка пані Ева Лентовська вперше відвідає Київ, щоби поділитися своїм унікальним досвідом роботи в сфері забезпечення та захисту прав людини. Після лекції акредитовані представники засобів масової інформації зможуть обговорити з пані Евою Летовською існуючи виклики правам людини в Польщі та в Україні.

 

Захід проводиться Правозахисним центром «Поступ» в рамках третього етапу плану дій Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

 

Зі всіх питань, пов'язаних з організацією та проведенням публічної лекції професорки Еви Летовської, зв'язувайтеся з координаційною групою програми «Розуміємо права людини»  за телефоном: +38 095 295 54 40 або електронною  адресою: rozumiemopravaludyny@gmail.com (контактна особа - Костянтин Рєуцький).

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Всеукраїнська освітня программа «Розуміємо права людини»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6410
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду