31 січня - прес-показ стрічки Валентина Васяновича «Звичайна справа»

30 Січня 2013
4245
30 Січня 2013
17:37

31 січня - прес-показ стрічки Валентина Васяновича «Звичайна справа»

4245
31 січня - прес-показ стрічки Валентина Васяновича «Звичайна справа»

31 січня о 14:00 у кінотеатрі «Жовтень» (вул. Костянтинівська, 26) відбудеться прес-показ стрічки Валентина Васяновича «Звичайна справа».  По закінченні показу відбудеться прес-конференція за участі творчої групи фільму та представників Держкіно.

 

Фільм «Звичайна справа» - перша ігрова робота режисера Валентина Васяновича. Вона продовжила досвід попередніх стрічок Валентина - фільм було показано в конкурсі міжнародного кінофестивалю в Тірані (Албанія) та включено до позаконкурсної програми фестивалю в Кералі (Індія). Міжнародне журі Одеського кінофестивалю оцінило стрічку як «крок до відродження українського кіно», в рамках фестивалю режисер отримав також нагороду від Міжнародної федерації кіноклубів (FICC) «Дон Кіхот».

 

Загалом, фільм задумувався як короткометражний, але у 2006-2007 рр., під час навчання у школі Анджея Вайди, Валентин переписав сценарій і перетворив свій короткий метр у повнометражну картину.

 

Фільм у жанрі трагікомедії розповідає про чоловіка середньогу віку, який раптом вирішує змінити своє життя. Зробити це виявляється не так просто, і герой змушений боротися з чималими труднощами на шляху до своєї мрії.

 

«Звичайна справа» - один з небагатьох за останні роки українських фільмів, який вийде в український прокат і буде показаний практично на всіх великих екранах країни. Створення картини, яка є повнометражним ігровим дебютом режисера, майже повністю профінансовано за рахунок державних коштів. Нагадаємо, що першою стрічкою, що почала конкурувати із голівудським кіно в українських кінотеатрах, була картина «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» Михайла Іллєнка, також створена за підтримки держави.

 

Фільм «Звичайна справа» виходить в прокат на 38-и копіях, що включають 13 кінокопій та 25 цифрових копій DCP (Digital Cinema Package). Друк усіх копій теж профінансовано Державним агентством України з питань кіно. Показ «Звичайної справи» на українських кіноекранах розпочнеться 7-го лютого.

 

По завершенні прес-показу - фуршет та спілкування з творчою групою і акторами фільму та представниками Держкіно.

 

Акредитація і контакти: Оксана Казьміна, + 38 099 737 92 77, kazmina@insightmedia.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4245
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду