До 1 листопада приймаються роботи на Другий щорічний конкурс журналістських розслідувань

2 Жовтня 2012
3507
2 Жовтня 2012
15:13

До 1 листопада приймаються роботи на Другий щорічний конкурс журналістських розслідувань

3507
До 1 листопада приймаються роботи на Другий щорічний конкурс журналістських розслідувань

Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні та «Українська правда» оголошують другий щорічний Конкурс журналістських розслідувань для молодих журналістів, студентів журналістики та інших, зацікавлених у журналістській кар'єрі.  Конкурс відкритий для молодих людей віком від 18 до 25 років.  Конкурсанти можуть вибирати власні теми, розкриваючи які, вони демонструють навички розслідувального репортажу. 

 

Цього року конкурс розширено і організовано у дві категорії: тексти і відео. Текстові роботи повинні бути не більшими за п'ять сторінок.  Відео роботи мають бути не довшими за  15  хвилин.  Переможець та призери будуть оголошені на спеціальному заході у рамках «Форуму посла США», гостем якого буде відомий американський журналіст, лауреат престижних журналістських нагород. Дату цього заходу буде оголошено окремо.

 

Конкурсні роботи мають подаватися через вебсайт  http://konkurs.pravda.com.ua/  не пізніше 1 листопада.  Конкурсанти матимуть можливість редагувати свої роботи у будь-який час до настання останнього терміну подачі.  Журі конкурсу, до якого увійдуть відомі журналісти, редактори, медіа-експерти, юристи та спеціалісти прес-служб, оцінить роботи до кінця листопада.  Оцінюватиметься у першу чергу якість написання матеріалу та відео презентації, новинна вартісність, документальна підкріпленість та рівень розслідувальницьких умінь.  Переможцями можуть бути визнані лише ті роботи, які відповідатимуть критеріям, необхідним для опублікування, у тому числі з погляду відповідності фактам і здатності підтвердити висунуті твердження та висновки.  Остаточний вибір трьох найкращих робіт у кожній категорії буде зроблено Посольством США спільно з «Українською правдою» на підставі рейтингу журі.

 

Переможці у своїх категоріях отримають по Apple iPad та можливість здійснити коротку подорож до Вашингтону, Філадельфії і Нью-Йорка для ознайомлення з американським досвідом у журналістиці і тренінгу (передумовою буде отримання американської візи).  Другі призери отримають цифрову дзеркальну  камеру Canon 60D.  Треті призери - Apple iPad.  Усі шість робіт-переможців будуть опубліковані «Українською правдою» та представлені на вебсайті Посольства США в Україні і на сторінці Посольства у Facebook.  «Українська правда» також запропонує вибраним нею учасникам можливість стажування.

 

На конкурс приймаються оригінальні неопубліковані репортажі, а також свіжі опубліковані матеріали (за 2012 рік) за умови, що «Українська правда» і Посольство США отримають від правовласників безкоштовно право на їхню публікацію.  За «Українською правдою» залишається право опублікувати інші конкурсні роботи, крім шістьох переможців.

 

За докладною інформацією звертайтесь: Андрій Калістратенко, +38 063 821 23 45, pravda.reklama@gmail.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3507
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду