18-21 серпня – VI Київська міжнародна книжкова виставка-ярмарок

16 Серпня 2010
15641
16 Серпня 2010
18:36

18-21 серпня – VI Київська міжнародна книжкова виставка-ярмарок

15641
18-21 серпня – VI Київська міжнародна книжкова виставка-ярмарок

З 18 по 21 серпня в приміщенні Міжнародного виставкового центру (Київ, Броварський проспект, 15, метро «Лівобережна») проходитиме VI Київська міжнародна книжкова виставка-ярмарок, організатором якої є Державний комітет телебачення та радіомовлення.

 

Церемонія відкриття виставки відбудеться 18 серпня о 12.00. Планується, що участь у ній візьмуть представники уряду, Верховної Ради, Адміністрації президента України.

 

18 серпня о 14.30 в конференц-залі МВЦ відбудеться брифінг голови Держкомтелерадіо Юрія Плаксюка. Цього ж дня о 18.00 відбудеться нагородження лауреатів премії ім. Івана Франка у галузі інформаційної діяльності та переможців Національного конкурсу «Краща книга України».

 

Акредитація ЗМІ за тел. 279-89-59. Заявки приймаються до 11.00 18 серпня.

 

Книжкову продукцію на виставці презентуватимуть 169 суб'єктів видавничої справи. У тому числі - 30 зарубіжних видавців з 10 країн світу (Росія, Білорусь, Болгарія, Ізраїль, Республіка Корея, Республіка Куба, Німеччина, Польща, Туреччина, Угорщина). В нинішньому році вперше в історії КМКВЯ запроваджено статус почесного гостя виставки, це право отримала Російська Федерація.

 

Різноманітною буде програма книжкового форуму: протягом чотирьох виставкових днів тут відбудеться понад 100 заходів - презентації, автограф-сесії, майстер-класи, кругли столи тощо.

 

Планується, що перший день (18 серпня) стане днем офіційних заходів, у рамках якого о 12 годині відбудеться урочисте відкриття виставки, вручення премій ім. Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва; брифінг голови Держкомтелерадіо Юрія Плаксюка (14.30-15.00, конференц-зал МВЦ). Цього ж дня о 18.00 відбудеться нагородження лауреатів премії ім. Івана Франка у галузі інформаційної діяльності та переможців Національного конкурсу «Краща книга України».

 

Другий день - день Росії, в рамках якого відбудуться численні презентації та заходи почесного гостя виставки.

 

Третій день - день сім'ї. У цей день проходитимуть презентації дитячої літератури, автограф-сесії дитячих письменників, конкурси, ігри, розваги. Вперше цього року на Київській виставці двом видавництвам, які працюють для дітей, надано статус спеціальних гостей - державному видавництву «Веселка» та видавництву «Грані-Т». У рамках виставки відбудеться конкурс на кращий дитячий лист про книгу. Спеціальна скринька для дитячих відгуків буде встановлена в центрі виставкової зали. Кожний охочий зможе у вільній формі написати свій лист видавцю, письменнику або художнику книги, поділитися своїм враженням від прочитаного або висловити бажання, на яку книгу він чекає від видавців, що йому хотілося б прочитати найближчим часом. Усі ці відгуки будуть ретельно вивчені членами дорослого журі. Автори найкращих рецензій  отримають нагороди.

 

Четвертий день - підсумковий. Відбудеться передача добірки книг для поповнення фондів бібліотек дитячих будинків.

 

Протягом чотирьох днів відвідувачі виставки матимуть змогу поспілкуватися з відомими письменниками Марією Матіос, Андрієм Курковим, Василем Шклярем, Ганною Чубач, Яремою Гояном, Данилою Яневським, а також молодими українськими літераторами, авторами збірки «Декамерон. 10 українських прозаїків останніх десяти років» Любком Дерешем, Світланою Поваляєвою, та Сашком Ушкаловим, зустрітися з письменником-батьком Чебурашки і крокодила Гени Едуардом Успенським (20 серпня, 14.30), послухати шкідливі поради від Григорія Остера (20 серпня, 12.30), взяти участь в майстер-класі Богдана Жолдака «Напиши свою казку», а також провести годину спорту з героями книг  видавництва «Грані-Т» про українських спортсменів - Олександром Волковим, Іриною Дерюгіною, Анною Безсоновою, Сергієм Бубкою.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15641
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду