28 березня в Києві – світова прем’єра документального фільму про Анастасію Бабурову

25 Березня 2010
22641
25 Березня 2010
13:36

28 березня в Києві – світова прем’єра документального фільму про Анастасію Бабурову

22641
28 березня в Києві – світова прем’єра документального фільму про Анастасію Бабурову

28 березня в рамках Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини DocuDays UA відбудеться світова прем'єра фільму Валерія Балаяна «Любіть мене, будь ласка!» про загиблу рік тому в Москві журналістку Анастасію Бабурову. Початок - о 17:30 у київському Будинку кіно.

 

Фільм Валерія Балаяна присвячений насамперед Насті Бабуровій, талановитій дівчині з Севастополя, життя якої обірвала куля кілера-нациста. Герої фільму - друзі й близькі Насті, її колеги, батьки. У стрічці використані справжні відеозаписи російських фашистів, а також музичні кліпи, розміщені на нацистських сайтах. Ці матеріали розкривають справжній масштаб неонацизму в сучасній Росії, де нині офіційно існують 144 зареєстровані організації, які налічують понад півмільйона активних членів.

 

Валерій Балаян народився 1960 року. Член Спілки кінематографістів, член Гільдії кінодраматургів Росії, член Гільдії неігрового кіно Росії. Працював у телекомпаніях РЕН-ТВ, «Альма-Матер», «Культура», РТР, ТВЦ та АСС-ТВ. З 2003 року викладає кінодраматургію у Всеросійському державному інституті кінематографії. За його сценаріями знято понад 40 документальних кіно- й телефільмів. Як режисер він поставив більш ніж 60 неігрових кіно- й телефільмів. З 2008 року - спеціальний кореспондент «Радіо "Свобода"» в Криму.

 

Як повідомляла ТК, Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини DocuDays UA проходитиме з 26 березня по 2 квітня в Будинку кіно. З повною програмою фестивалю можна ознайомитися на сайті DocuDays UA.

 

Нагадаємо, 19 січня 2009 року в центрі Москві були смертельно поранені з вогнепальної зброї журналістка Анастасія Бабурова та адвокат Станіслав Маркелов. Настя Бабурова була позаштатним кореспондентом «Новой газеты» й навчалася на факультеті журналістики Московського державного університету. За словами шеф-редактора видання Сергія Соколова, спеціалізацією Бабурової були неформальні молодіжні рухи. Станіслав Маркелов представляв інтереси потерпілих у справі про вбивство чеченської дівчини Ельзи Кунгаєвої, а також у чималій кількості справ антифашистів та соціальних активістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22641
Читайте також
02.04.2010 14:32
Марія Томак, «День»
18 461
23.03.2010 18:00
Ольга Веснянка, «Німецька хвиля»
17 331
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду