25 вересня розпочнеться Фестиваль німецького кіно

17 Вересня 2008
23423
17 Вересня 2008
14:59

25 вересня розпочнеться Фестиваль німецького кіно

23423
25 вересня розпочнеться Фестиваль німецького кіно

В рамках тижнів німецької культури в Україні (1 вересня – 7 листопада) 25 вересня в столичному кінотеатрі «Київ» розпочнеться Фестиваль нового німецького кіно. Програма фестивалю передбачає показ 11 нових художніх фільмів, а також трьох документальних стрічок, відзначених на міжнародних кінофестивалях в Берлині, Монреалі, Кракові та на інших кінофорумах. Це фільми «Басейн для принцес» Беттіни Блюмнер – історія дорослішання трьох підлітків, «Хевіметал селище» Сунг Хіунг Чо – розповідь про звичайне німецьке село, де відбувається один з найбільших рок-фестивалів світу Wacken Open Air, і картина «Після музики» Ігора Хайцманна, який присвятив фільм своєму батькові, всесвітньо відомому диригенту Отмару Зуйтнеру.

Окрім основної програми та документалістики, відвідувачі фестивалю зможуть побачити високобюджетні телевізійні картини «Диво в Берліні» Роланда Зузо Ріхтера (розповідь про падіння Берлінської стіни, розказана крізь призму долі юнака, що виростає в сім’ офіцера Штазі та активістки демократичного руху), «Марія зі Щеціна» Штефана Вагнера (драматична історія про польську проститутку Марію) і «Прикордонник та дівчина» Гартмута Шена (мелодраматична оповідь про німця, направленого служити на польсько-український кордон).

Як повідомили організатори фестивалю нового німецького кіно на сьогоднішній прес-конференції, цього року програма не обмежиться глядацькими подіями. На фестивалі відбудеться Форум копродукції за участі українських та німецьких телепродюсерів, а також серія майстер-класів для студентів вищих навчальних закладів України.

Детальнішу інформацію про точні дати та час показів можна знайти на сайті культурного центру «Кінотеатр Київ». Спонсори фестивалю - компанія ТАС, Посольство Німеччини в Україні, Гьоте-інститут та компанія Артхаус трафік.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23423
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду