«Стоп цензурі!» закликав іноземних журналістів уникати штампів російської пропаганди та писати про санкції

«Стоп цензурі!» закликав іноземних журналістів уникати штампів російської пропаганди та писати про санкції

19 Лютого 2014
5221

«Стоп цензурі!» закликав іноземних журналістів уникати штампів російської пропаганди та писати про санкції

5221
«Стоп цензурі!» закликав іноземних журналістів уникати штампів російської пропаганди та писати про санкції
«Стоп цензурі!» закликав іноземних журналістів уникати штампів російської пропаганди та писати про санкції

Громадський журналістський рух «Стоп цензурі!» закликав іноземних журналістів дуже зважено подавати інформацію про події в Україні та уникати штампів російської пропагандистської війни, а також постійно порушувати тему запровадження санкцій до українських високопосадовців.

 

Відповідну заяву рух поширив 19 лютого. Наводимо її текст повністю:

 

Звернення українських журналістів до іноземних колег

 

Ми, українські журналісти, звертаємося до своїх колег-журналістів з інших країн та міжнародних організацій з проханням зробити все можливе, щоби дати Україні шанс уникнути гуманітарної катастрофи та громадянської війни в центрі Європи.

 

Українська влада декілька разів намагалася силою придушити протести українців, які почалися як винятково мирні заходи на підтримку євроінтеграції України. В ніч на 30 листопада 2013 року влада вперше застосувала спецпідрозділи міліції для безпрецедентно жорстокого побиття студентів. 16 січня влада ухвалила пакет цензурних законів, які спричинили вуличні протистояння. І в ці дні влада фактично відмовляється від реального діалогу й консенсусу та не зважає на всі зусилля міжнародних переговорників.

 

Три місяці влада зволікає з виконанням усіх вимог пікетувальників: обмеження президентської влади через повернення до Конституції 2004 року, відсторонення міністра Захарченка, покарання винних у побитті студентів та підписання угоди про асоціацію з ЄС. Це призводить до ескалації насилля та протистояння.

 

Події «чорного вівторка» 18 лютого показали, що влада готова втопити Україну в крові, застосовувати вогнепальну зброю та армійську техніку.

 

Ми просимо вас дуже зважено подавати інформацію про події та уникати штампів російської пропагандистської війни, яка послідовно ведеться з початку протестів. На Майдані вже вбили десятки протестувальників з усієї України, тому інформування про «західноукраїнських екстремістів» не відповідають дійсності і є намаганням диктаторського режиму Януковича створити ілюзію «локального конфлікту радикальних елементів».

 

Ми також просимо вас постійно порушувати тему запровадження санкцій до українських високопосадовців, адже від цього прямо залежать людські життя. На жаль, зволікання з практичними діями з боку Європи вже призвело до десятків жертв.

 

Ми просимо повідомляти про рахунки та компанії корумпованих українських високопосадовців, що може стати одним зі способів вплинути на їхню позицію щодо підтримки міліцейського режиму Януковича, який чинить терор проти власного народу.

 

Довідка:

Громадський рух «Стоп цензурі!»

 

Громадський рух «Стоп цензурі!» створений 21 травня 2010 року. Рух є неформальним об'єднанням журналістів, що утворилося у відповідь на утиски свободи слова в Україні.

Це ініціатива українських журналістів та медійних громадських організацій щодо відстоювання свободи слова, запобігання встановленню цензури в Україні, унеможливлення перешкоджання професійній діяльності журналістів та порушення професійних стандартів при висвітленні суспільно-політичних питань.

Громадський рух «Стоп цензурі!» не підтримує жодну політичну силу, не фінансується політичними партіями.

Дізнатися більше або приєднатися до Громадського руху «Стоп цензурі!» можна за посиланням /news/article/53128/2010-05-22-pripiniti-tisk-na-zhurnalistiv-ne-dopustiti-represii/.

Блог Громадського руху «Стоп цензурі!»: http://stopcensorship.wordpress.com , у Твіттері: http://twitter.com/Stopcensorship.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5221
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду