Козятинська газета RIA заявляє про тиск і звертається до ГПУ, МВС та послів усіх країн Євросоюзу

12 Лютого 2013
6634
12 Лютого 2013
17:53

Козятинська газета RIA заявляє про тиск і звертається до ГПУ, МВС та послів усіх країн Євросоюзу

6634
Козятинська газета RIA заявляє про тиск і звертається до ГПУ, МВС та послів усіх країн Євросоюзу

Газета RIA в Козятині Вінницької області заявляє про тиск на свободу слова з боку мера. З відповідними заявами видання звернулось у Генеральну прокуратуру, Міністерство внутрішніх справ, послів усіх країн Євросоюзу та до Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів. Про це «Телекритиці» повідомив редактор газети Артем Фляжніков.

 

Представники видання стверджують що мер міста Козятин Олександр Гвелесіані організував «незаконні перевірки» видання у відповідь на серію критичних статей.

 

«Ми писали критичні статті про бездіяльність чиновників у Козятині, про те, як валиться в тартарари зруйноване і так дощенту комунальне господарство, про те, як страйкують двірники, яким по півроку не виплачують зарплату і через це місто захлинається у смітті. У той же час мер влаштовує помпезні веселощі в ресторані до Дня міста, - наголошує пан Фляжніков, - Терпіння журналістів увірвалось, коли доведена до відчаю двірник, мати трьох дітей, наклала на себе руки. Потік скарг до редакції місцевих жителів на руїни, до яких довів місто Козятин його мер Олександр Гвелесіані, нескінченний. І ось у відповідь до нас в офіс двічі з незаконними перевірками приходили посадові особи управління праці та соціального захисту населення Козятинської міської ради».

 

На думку пана Фляжнікова незадоволення місцевої влади могли викликати такі публікації: «У свої 16 років будинок має вигляд, як після бомбування», «Місто потопає у смітті», «Чому вода з кранів козятинчан аж смердить», «П'ятирічна Богданка боїться відкритих люків», «Жінка по краплі збирає воду в каструлі», «В будинках козятинчан тече бруд і болото», «Кошмар на вулиці Підгорбунського», «Спочатку на голову падала штукатурка, а тепер летить цегла», «Через парк ходити небезпечно», «Без асфальту на вулиці Космонавтів люди живуть 40 років», «Стічна вода з усього міста мочить будинок козятинчан», «Гігантські бурульки загрожують козятинчанам, надія на порятунок примарна», «Діти мерзли. Канікули в школах почалися раніше», «Пекельна котельня - замість тепла сморід і попіл», «Мер догрався і отримав по шапці від губернатора».

 

Представники управління праці та соціального захисту міськради, як повідомляє видання, приходили з метою «вивчення стану дотримання вимог трудового законодавства редакції».

 

«При цьому підлеглі козятинського мера прийшли до нас в редакцію, грубо порушивши законодавство, по суті, з фільчиною грамотою, не завіривши  печаткою направлення на перевірку, не вказавши ні вид перевірки, ні підстави для неї, як це передбачено законом. Є всі підстави вважати ці незаконні перевірки методом тиску на свободу слова, свідченням корупції, спробою мера Козятина знищити нашу газету», - наголошує редактор видання.

 

На думку представників видання, згадана перевірка є перешкоджанням законній професійній діяльності журналістів, за що передбачена кримінальна відповідальність.

 

«Детектор медіа» звернулась з прохання прокоментувати згадану заяву до Козятинської міської ради і чекає на відповідь.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6634
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду