Льовочкін став партнером Фірташа по «Інтеру»

7 Лютого 2013
9051
7 Лютого 2013
15:17

Льовочкін став партнером Фірташа по «Інтеру»

9051
Мажоритарним акціонером буде компанія Фірташа
Льовочкін став партнером Фірташа по «Інтеру»

Голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін стане партнером Дмитра Фірташа в купівлі медіагрупи «Інтер». Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на прес-службу Group DF.

 

Як ідеться у повідомленні, GDF Media Limited, що входить до групи компаній Дмитра Фірташа Group DF, досягла домовленості з придбання компанії Inter Media Group Limited. Операція буде завершена після отримання відповідного дозволу антимонопольних органів. У компанію входять такі телеканали як «Інтер», «Інтер+», НТН, К1, «Мега», «Ентер-Фільм», К2, «Піксель» і «MTV Україна».

 

«Новими акціонерами компанії Inter Media Group Limited стануть компанії, які належать Дмитру Фірташу і Сергію Льовочкіну. Останній після завершення угоди передає акції телегрупи, що належать його компанії, в управління GDF Media Limited», - наголошується в повідомленні.

 

Таким чином, GDF Media Limited буде управляти 100% акцій компанії Inter Media Group Limited. Мажоритарним акціонером буде компанія Дмитра Фірташа.

 

Коментуючи придбання активів, Дмитро Фірташ заявив: «Ідею придбання "Інтера" ми почали обговорювати з Сергієм Льовочкіним ще в 2006 році, тоді ж вперше обговорили цю угоду з власником каналу. Переговори в кілька етапів тривали протягом усього цього періоду часу, і я радий, що ми досягли домовленості про закриття угоди».

 

Пан Фірташ підкреслив, що вважає телевізійну галузь перспективною в Україні і бачить своє завдання в побудові ефективного бізнесу.

 

«Я готовий зробити все, щоб забезпечити розвиток телевізійної групи на основі кращих міжнародних стандартів. Розвиток такої потужної телевізійної групи, як "Інтер" - це розвиток телебачення в Україні в цілому», - сказав бізнесмен.

 

Він також зазначив, що розвиток власного виробництва - це стратегічний пріоритет для телевізійної групи: «Це моя позиція як власника і як роботодавця. Власне виробництво - це розвиток телевізійного ринку України, це нові робочі місця».

 

«Детектор медіа» очікує на коментар прес-служби Адміністрації президента.

 

Як відомо, 1 лютого було оголошено, що компанія K.H. Media Limited Валерія Хорошковського уклала угоду з продажу 100% акцій компанії Inter Media Group Limited компанії GDF Media Limited Дмитра Фірташа, виходячи з оціночної вартості $ 2,5 млрд. Inter Media Group Limited через свою дочірню компанію «Український медіа-проект» є власником 61% акцій телеканалу «Інтер». Ще 29% акцій належить російському ВАТ «Первый канал», а 10% - ТОВ «Пегас телебачення» Світлани Плужникової, удови засновника «Інтера» Ігоря Плужникова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9051
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Да
4088 дн. тому
Алексеевича всуе не трогать!!!
SV!)
4088 дн. тому
Розумний хід. Нарешті інтер почне дихати, жити,бо помирав собі майже, як Зинченко
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду