«Будинок з башточкою» здобув гран-прі на кінофестивалі у Таллінні

28 Листопада 2012
7271
28 Листопада 2012
14:33

«Будинок з башточкою» здобув гран-прі на кінофестивалі у Таллінні

7271
Це чергова фестивальна перемога фільму виробництва «1+1 продакшн»
«Будинок з башточкою» здобув гран-прі на кінофестивалі у Таллінні

27 листопада український фільм «Будинок з башточкою» режисера Єви Нейман виробництва «1+1 продакшн» отримав гран-прі на 16-му Міжнародному кінофестивалі «Темні ночі» в Таллінні. Про це повідомляє прес-служба «1+1».

 

Картина також отримала нагороду за найкращу операторську роботу. Оператор-постановник фільму  - Рімвідас Лейпус.

 

«Для нас було повною несподіванкою те, що ми отримали відразу дві нагороди! На фестивалі були представлені дуже сильні роботи і, звичайно ж, в такому конкурентному середовищі особливо приємно, що журі оцінило роботу всієї нашої команди і окремо відзначило приголомшливу операторську роботу Рімвідаса Лейпуса», - наголошує креативний продюсер фільму Наталія Стрібук, яка отримувала нагороду на кінофестивалі.

 

Загалом цього року на  фестивалі в Таллінні було представлено 600 кіноробіт з 66 країн, з них - 270 повнометражних картин. Проходив кінофорум з 12 по 28 листопада.

 

Талліннський кінофестиваль складається з основної програми, підфестивалей дитячих і молодіжних фільмів, анімаційних фільмів, студентських та короткометражних фільмів, а також секції медіа-та кіновиробництва.

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», «Будинок з башточкою»  у липні переміг на Міжнародному Кінофестивалі в Карлових Варах у конкурсній програмі «Від сходу до Заходу». А також був представлений в категорії «Подорож» на 56-му Лондонському кінофестивалі.

 

Сценарій до фільму написаний за автобіографічним оповіданням Фрідріха Горенштейна «Будинок з башточкою». Це трагічна історія 8-ми річного хлопчика, що повертався з мамою в рідне місто з евакуації, взимку 1944 року.

 

Режисер картини - Єва Нейман. У кінострічці знялися Альберт Філозов, Катерина Голубєва, Михайло Векслер, Віталій Лінецький, Марія Поліцеймако. Дев'ятирічний хлопчик, вихованець одеського інтернату, - Дмитро Кобецкой зіграв головну роль.

 

 

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7271
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду