Медіагрупа UBG пропонує купити свої канали холдингам «1+1» та «Медіа Група Україна»

8 Жовтня 2012
9295
8 Жовтня 2012
13:12

Медіагрупа UBG пропонує купити свої канали холдингам «1+1» та «Медіа Група Україна»

9295
Медіабізнес групи оцінюється у $ 12 млн
Медіагрупа UBG пропонує купити свої канали холдингам «1+1» та «Медіа Група Україна»

Пропозицію щодо купівлі каналів медіанапрямку Ukrainian Business Group (телеканали Business, Ukrainian Fashion, «A-One Україна», Dobro TV і Z) було надіслано близько 100 претендентам, серед них російські та українські медіагрупи, зокрема це «1+1» та «Медіа Група Україна». Про це «Детектор медіа» розповів керівник медіанапряму компанії UBG Артем Ткачов.

 

За його словами, переговори наразі тривають. Продаж пов'язаний зі зменшенням фінансування. «Ми, якщо чесно, планували розвивати канали ще найближчі два роки. Але, на жаль, не все складається так як планувалося», - сказав пан Ткачов. Медіабізнес групи він оцінює у $ 12 млн.

 

Артем Ткачов також запевнив, що на час продажу каналів у роботі колективів змін не планується.

 

Нагадаємо, що загальна сума інвестицій у медіанапрям, за словами пана Ткачова, становила близько $ 16 млн, з яких велика частина - технічне забезпечення.

 

Нещодавно в медіанапрямку корпорації UBG відбулися суттєві звільнення. Після першої хвилі звільнень загалом у медіанапрямі корпорації працювало 255 осіб, після другої співробітників залишилося 140.

 

За інформацією джерел газети «Коммерсантъ. Украина», власник Ukrainian Business Group (UBG) Руслан Демчак розпродає свій бізнес. Найдорожче він оцінює канал Business, пропонуючи купити його за $ 10 млн. «Для каналу Business відбудували нову студію на колишньому майданчику MTV Ukraine, закупили обладнання - це мінімум $ 2-3 млн. Загальні вкладення могли досягти $ 5 млн. А його утримання обходиться в $ 200-300 тис. в місяць - тільки на супутникову та кабельну трансляцію і оплату праці персоналу», - коментував газеті видавець галузевого журналу Mediasat Олександр Глущенко. Телеканал Ukrainian Fashion оцінений в $ 1 млн, A-One і Dobro TV - по $ 500 тис. «Ці канали дісталися групі фактично по вартості ліцензії - кілька десятків тисяч доларів, їх утримання обходиться в $ 50-60 тис. щомісяця», - оцінив пан Глущенко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9295
Читайте також
Коментарі
13
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Добро настигает зло
4184 дн. тому
Скрыпин, отступись от откатов!
Добро настигает зло
4185 дн. тому
Добровольская, а что такое "тренажерка"?
Совет
4185 дн. тому
Надо, чтоб Ткач обязательно купил канал Business, чтоб потом переименовать его в ПлюсПлюсBusiness и... обратно отдать Найде в управление. :-)
скорая помощь ущемленным
4186 дн. тому
та достала кого-то одного, но кааааак достала, аж жалко человека)))))) Доброжелатель, запишись в тренажерку, попустит, смотри передачи с милыми сердцу лицами, забудь ее, она не твоя...
Бизнес
4187 дн. тому
Совсем не жаль.Достала уже собой всех. Пора на пенсию,а все в кадр лезет. {CENSORED}.
Родная Одесса
4187 дн. тому
Жаль, что с Business выкинут Люду Добровольскую. Она, бедная, пришла летом поработать, но снова облом.
trolj
4187 дн. тому
странная ситуация, почему бизнесмены, набирая людей для создания игрушек типа телек, спецом возьмут персонажей типа "гусейнова-боженова".ума не хватает посмотреть что люди сделали до этого? чистый тупой без капли креатива примитив.
telenews
4188 дн. тому
Все, что мы говорили - сбылось. Никто не верил... Привет Светлане Коляде. Она когда-то его зачинала под именем UBC
да уж
4188 дн. тому
интересно: какое же оборудование и проч. стоило таких многомилионных вливаний? Как по мне, то все вместе взятое барахло, вместе с офисом, телеканалами и его ремонтом тянут на сумму не более 1 млн.. (это с учетом парка автомобилей) На остальном, как я понимаю, кто-то нехило погрел руки.
Яке горе!
4188 дн. тому
А як же доля Скрипіна, який на Business щось тіпа веде? Бідний. Прийде новий господар, ногою під хвіст.
bivshiy
4188 дн. тому
в добавок. "загальна сума інвестицій у медіанапрям, за словами пана Ткачова, становила близько $ 16 млн, з яких велика частина - технічне забезпечення." Артем, а в этом техничном забезпеченни на балансе еще числится автопарк реношек, которые в конвульсиях продали пару недель тому??? Эй народ не скупись, покупай живопись;)
bivshiy
4188 дн. тому
всего 12 миллионов. и бесплатно в придачу "проффесионалов" Гусейнову и Боженову))) ну и Воробьева еще;) самовлюбленные самодуры;)
cox
4188 дн. тому
Наконец, приходит прозрение.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду