«Будинок з башточкою» «1+1» візьме участь у відборі фільму – номінанта від України на «Оскар»

23 Серпня 2012
8041
23 Серпня 2012
16:06

«Будинок з башточкою» «1+1» візьме участь у відборі фільму – номінанта від України на «Оскар»

8041
У номінації «Фільм іноземною мовою»
«Будинок з башточкою» «1+1» візьме участь у відборі фільму – номінанта від України на «Оскар»

Фільм «Будинок з башточкою» режисера Єви Нейман виробництва «1+1 продакшн» візьме участь у відборі фільму - номінанта від України на премію «Оскар» Американської кіноакадемії в номінації «Фільм іноземною мовою». Про це повідомляє Український оскарівський комітет.

 

Нагадаємо, картина знята за автобіографічним оповіданням «Будинок з башточкою» Фрідріха Горенштейна. У фільмі ролі виконують Діма Кобецький, Альберт Філозов, Марина Поліцеймако, Катерина Голубєва, Віталій Лінецький, Віталіна Біблів. «Будинок з башточкою» - це трагічна історія 8-річного хлопчика, який повертався з мамою в рідне місто з евакуації взимку 1944 року.

 

Світова прем'єра фільму відбулася на Міжнародному кінофестивалі в Шанхаї, європейська - на 47 Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах, де фільм здобув головний приз конкурсної програми «Від Сходу до Заходу».

 

Нагадаємо, Український оскарівський комітет 1 серпня оголосив прийом заявок на участь у відборі фільму - номінанта від України на премію «Оскар» у номінації «Фільм іноземною мовою». Прийом заявок буде проводитися до 18:00 31 серпня.

 

Детальніше про умови участі у відборі читайте в публікації «Детектор медіа».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8041
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду