Сергій Льовочкін засудив порушення кримінальної справи щодо Lb.ua

18 Липня 2012
12494
18 Липня 2012
17:18

Сергій Льовочкін засудив порушення кримінальної справи щодо Lb.ua

12494
Глава Адміністрації президента звернувся із проханням до ГПУ перевірити законність порушення кримінальної справи
Сергій Льовочкін засудив порушення кримінальної справи щодо Lb.ua

Глава Адміністрації президента України Сергій Льовочкін засуджує порушення кримінальної справи проти інтернет-видання Lb.ua. Про це він зазначив у коментарі «Детектор медіа».

 

Глава Адміністрації президента звернувся із проханням до Генеральної прокуратури України перевірити законність порушення цієї кримінальної справи прокуратурою Печерського району міста Києва. Сергій Льовочкін також звернувся до Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів із проханням розглянути питання на найближчому засіданні.

 

«Свобода слова має ключове значення у захисті демократичних здобутків нашої держави, - заявив Сергій Льовочкін. - Тому будь-які спроби тиску на засоби масової інформації, особливо напередодні виборів Верховної Ради України, є неприпустимим».

 

Нагадаємо, 18 липня 2012 року прокуратура Печерського району Києва через публікацію sms-листування порушила кримінальну справу за результатами перевірки заяви народного депутата Володимира Ландіка щодо порталу LB.ua.

 

 Раніше члени Комітету свободи слова від опозиції заявили, що LB.ua переслідують з політичних мотивів, а представник в Україні «Репортерів без кордонів» Оксана Романюк вважає справу щодо Lb.ua неправомірною.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12494
Читайте також
31.07.2012 18:12
Пріска Орсонно, Оксана Романюк, «Репортери без кордонів», для «Детектор медіа»
20 561
19.07.2012 08:31
Мустафа Найем, «Блоги. Українська правда»
31 014
19.07.2012 08:19
Соня Кошкина, «Українська правда»
30 452
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Tim
4271 дн. тому
Цікаво - чи є взагалі в нашому законодавстві поняття відповідальності за публікацію "sms-листування"? чи взагалі в законодавстві згадуються есемески як ознака приватного життя, і приватність яку можна порушити? адже навіть записи з цифрового диктофону не є доказом у суді, бо їх можна сфабрикувати...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду