Соня Кошкіна: Мета кримінальної справи – знищити LB.ua

18 Липня 2012
13255
18 Липня 2012
16:01

Соня Кошкіна: Мета кримінальної справи – знищити LB.ua

13255
Влада перейшла Рубікон, каже шеф-редактор LB.ua
Соня Кошкіна: Мета кримінальної справи – знищити LB.ua

Мета кримінальної справи, порушеної за результатами перевірки заяви народного депутата Володимира Ландіка щодо порталу LB.ua, - знищити LB.ua, його творчий колектив і керівників видання. Таку думку в коментарі «Детектор медіа» висловила шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна.

 

Пані Кошкіна нагадала, що у вівторок, 17 липня, на позачерговому засіданні Комітету з питань свободи слова та інформації прокурор міста Києва Анатолій Мельник повідомив, що дослідча перевірка заяви пана Ландіка триватиме до 26 липня і процесуальне рішення буде ухвалене після 26-го.

 

«Але вже на ранок прокуратура порушила кримінальну справу. За нашою інформацією, ця справа була порушена раніше, але прокуратура цей факт приховувала. Це прецедент - факт тиску на незалежне ЗМІ у передвиборчий період. Враховуючи те, що це не перший випадок (напередодні була порушена кримінальна справа проти генерального директора ТВі Миколи Княжицького), можу констатувати, що влада перейшла Рубікон. Ми не маємо ілюзій щодо результату справи. Її веде сумнозвісна прокуратура міста Києва, а кінцеві матеріали будуть передані до Печерського суду. Мета - знищити LB.ua, весь творчий колектив, керівників видання», - заявила Соня Кошкіна.

 

Нагадаємо, 18 липня 2012 року прокуратура Печерського району Києва через публікацію sms-листування порушила кримінальну справу за результатами перевірки заяви народного депутата Володимира Ландіка щодо порталу LB.ua.

 

Раніше, Володимир Ландік звернувся до прокуратури Печерського району Києва з вимогою відкрити кримінальну справу за ст.163 (передбачає до 7 років ув'язнення). Його обурила публікація його sms-листування. Слідчий прокуратури наприкінці червня звернувся до редакції LB.ua з вимогою надати відомості про фотографа видання Макса Левіна, головного редактора Олега Базара та шеф-редактора Ксенію Василенко (Соню Кошкіну).

 

Сам Володимир Ландік наголошував, що його заява до прокуратури не є спробою тиску на LB.ua і йому невідомо, чому прокуратура вирішила розглянути його заяву лише зараз.

 

Шеф-редактор порталу LB.ua Соня Кошкіна, виїхавши у відпустку за межі України, заявила, що не має наміру повертатися. Вона вважає, що заява Володимира Ландіка - привід розібратися з LB.ua і з нею особисто.

 

Пізніше LB.ua оприлюднив відкритий лист Володимира Ландіка до Соні Кошкіної, після чого Соня Кошкіна принесла вибачення від імені редакції за публікацію особистого sms-листування народного депутата.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13255
Читайте також
31.07.2012 18:12
Пріска Орсонно, Оксана Романюк, «Репортери без кордонів», для «Детектор медіа»
20 561
19.07.2012 08:55
Артем Біденко, «Блоги. Українська правда»
21 604
19.07.2012 08:19
Соня Кошкина, «Українська правда»
30 452
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Костя
4271 дн. тому
Дорогая и любимая Соня! Ты прикалываешься, что не понимаешь, какую змею пригрела? Никто не собирается прикрывать раскурученный сайт. Возглавить и повести корабль по нужному маршруту - другое дело. Новый капитан уже готов на твое место. Ты его знаешь. Регулярно подписываешь ведомость на повышенный гонорар за лизание задницы, известно кого. Еще не догадалась, Соня, ты наша горемычная? Как утешение, тебе готовять сразу два бонуса. Один - закрытие фиктивного уг.дела. Второй бонус такой же, как Саше Харченко. Сунули годовую зарплату в карман, и прощай УНИАН! А коллектив LB может спать спокойно, ребятки давали этим, будут давать и другим - гонорар за услуги тот же. Даже больше, чем на Окружной дороге!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду