Проти Княжицького порушена справа за ухилення від сплати податків на суму понад 3 млн грн

12 Липня 2012
8123
12 Липня 2012
18:35

Проти Княжицького порушена справа за ухилення від сплати податків на суму понад 3 млн грн

8123
Справу порушено за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу
Проти Княжицького порушена справа за ухилення від сплати податків на суму понад 3 млн грн

Кримінальна справа щодо гендиректора ТВі Миколи Княжицького була порушена за ухилення від сплати податків на суму понад 3 млн гривень. Про це на брифінгу 12 липня повідомив керівник прес-служби ДПС в Києві Микола Ковтуненко, повідомляє Liga.net.

 

Микола Ковтуненко розповів, що у провадженні слідчого управління ДПС у Києві знаходиться кримінальна справа відносно гендиректора ТВі Миколи Княжицького за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу (умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).

 

«За результатами проведення позапланової документальної перевірки ТВі складено акт, яким встановлено порушення податкового законодавства, що призвело до заниження належного до сплати податку на додану вартість на загальну суму понад 3 млн гривень», - сказав пан Ковтуненко.

 

Тим часом сам Микола Княжицький у коментарі Liga.net сказав, що йдеться про суму 6 млн грн. «Коли ми тільки починали працювати, то купили обладнання. Держава повинна була нам повернути ПДВ. Але оскільки ПДВ вони відмовилися повертати, то ми зараховували це неповерненого ПДВ під час сплати податків. І всі попередні податкові перевірки сказали, що це законно. А тепер вони кажуть, що ми не мали права цього робити», - заявив пан Княжицький.

 

За даними Миколи Ковтуненка, перевірка була проведена ще у квітні, і цей акт став підставою для порушення кримінальної справи стосовно Миколи Княжицького. За словами речника податкової, 9 липня було отримано ухвалу Шевченківського суду Києва з дозволом на проведення виїмки оригіналів документів у посадових осіб ТВі в порядку статті 178 КПК України. 11 липня було дано доручення головному відділу податкової міліції у Солом'янському районі на проведення виїмок. 12 липня постанову про проведення виїмки було оголошено службовим особам ТВі.

 

На місце проведення виїмки виїхало керівництво податкової міліції Києва. «Претензій до законності проведення виїмки службовими особами ТВі не виражалося. Всі дії слідчих податкової міліції були в рамках чинного законодавства. Що стосується мораторію на перевірку ЗМІ, оголошеного 25 червня 2012 головою ДПС Олександром Клименко, повідомляємо, що в план-графік перевірок на третій квартал не включено жодне ЗМІ, тобто, мораторій не порушено, він діє», - сказав Микола Ковтуненко. Він підкреслив, що слідчі дії проводяться в рамках кримінальної справи, порушеної за результатами перевірки ТВі в квітні 2012 року, тобто, до оголошення мораторію.

 

Нагадаємо, що ще наприкінці березня податкова заявила, що припиняє перевірки ЗМІ на час виборчої кампанії починаючи вже з другого кварталу 2012 року, який розпочався 1 квітня.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», податкова міліція міста Києва порушила кримінальну справу проти Миколи Княжицького, генерального директора телеканалу ТВі. Зранку 12 липня до офісу телерадіокомпанії «Телерадіосвіт» (телеканал ТВі) прийшли п'ятеро співробітників податкової міліції з постановою суду про виїмку документів. Податківці вважають, що телеканал недоплатив державі податків через неправильне формування кредиту з податку на додану вартість.

 

Нагадаємо, 26 квітня телеканал ТВі заявив, що співробітники податкової міліції почали тероризувати осіб, які надають або надавали послуги телеканалу. За два тижні до того генеральний директор ТВі Микола Княжицький повідомив в ефірі про тиск на телеканал з боку податкових органів, оскільки на канал прийшла чергова податкова перевірка, попри те, що кілька місяців тому канал уже перевіряли. Податкова тоді пояснила, що перевірка проводиться на вимогу слідчого райуправління МВС України.

 

27 квітня прес-служба ДПС у місті Києві повідомила, що «податківці встановили, що телеканал скористався послугами конвертаційно-транзитного угрупування на суму понад 2,2 млн. грн». За даними ДПС, п'ять підприємців, які працюють у ТРК «Телерадіосвіт» (ТВі) сформували валові витрати товариству шляхом здійснення операцій з надання послуг по обробці інформаційного матеріалу, консультаційних послуг з питань комерційної діяльності, консультаційних послуг зі створення відеоархіву, послуг з використання матеріалів і фінансових ресурсів на загальну суму 5 млн 494 тис. грн.

 

Юрист юридичної фірми Jurimex, що консультує канал, Катерина Муравйова заявила про нелогічність претензій податкової. За її словами, п'ятеро приватних підприємців не можуть сформувати валові витрати на суму понад 5 млн грн., тому що законодавство обмежувало оборот ППшників 500 тис. грн. Юрист наголошувала на тому, що телеканал ТВі, як і всі українські канали, не є прибутковим, оскільки цей вид бізнесу є збитковим. Щодо каналу ТВі, то сума реальних збитків станом на початок цього року становить близько 80 млн грн. «При такій сумі реальних витрат збільшення цієї суми ще на 5-7% не має під собою ніякої ні логічної, ні економічної логіки», - зауважувала пані Муравйова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8123
Читайте також
18.07.2012 08:45
Артем Скоропадский, «Коммерсантъ Украина»
25 259
17.07.2012 09:36
Микола Княжицький, «Блоги. Українська правда»
26 699
19.04.2012 08:08
Тетяна Світлик, Даша Гришаніна, «Україна молода»«Україна молода»
24 761
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду