Податкова порушила кримінальну справу проти Княжицького і прийшла на ТВі вилучати документи (ДОПОВНЕНО)

12 Липня 2012
14471
12 Липня 2012
13:21

Податкова порушила кримінальну справу проти Княжицького і прийшла на ТВі вилучати документи (ДОПОВНЕНО)

14471
Причина - різне бачення в питанні відшкодування ПДВ при купівлі обладнання
Податкова порушила кримінальну справу проти Княжицького і прийшла на ТВі вилучати документи (ДОПОВНЕНО)

Податкова міліція міста Києва порушила кримінальну справу проти генерального директора телеканалу ТВі Миколи Княжицького. Зранку 12 липня до офісу телерадіокомпанії «Телерадіосвіт» (телеканал ТВі) прийшли п'ятеро співробітників податкової міліції з постановою про виїмку документів. Про це «Детектор медіа» повідомив Микола Княжицький.

 

«Проти мене порушено кримінальну справу. (Податкові міліціонери) приїхали за виїмкою документів. За надуманою причиною - за ПДВ, яке нам винна держава. Коли ми купували обладнання, виникло ПДВ, і ми його відшкодовували у стосунках з державою, оскільки держава нам відмовилася його відшкодувати. Було декілька перевірок з цього приводу, відбувся суд, незважаючи на це вони порушили кримінальну справу проти мене. І зараз хочуть у нас забрати всі документи, які є в нас в офісі», - повідомив пан Княжицький.

 

Коли порушили справу - невідомо, в постанові слідчого про виїмку вказано тільки номер справи.

 

На запитання, чи віддає ТВі документи податківцям, пан Княжицький відповів, що в каналу хочуть забрати всі документи за чотири роки діяльності, а канал вимагає перелік цих документів.

 

Юрист юридичної компанії Jurimex, що консультує канал, Катерина Муравйова уточнила «Детектор медіа», що справу порушила податкова міліція, керуючись фактами, встановленими і відображеними в акті податкової перевірки, що тривала навесні 2012 року. «Вони порушили кримінальну справу на підставі матеріалів перевірки, але не врахували того, що ми маємо право на оскарження рішення, винесеного за результатами перевірки. І ми звернулися до суду і навіть отримали позитивне рішення в першій інстанцій: суд скасував податкові рішення за результатами перевірки, але це рішення суду ще не набрало законної сили», - розповіла пані Муравйова.

 

Податківці вважають, що телеканал недоплатив державі податків через неправильне формування кредиту з податку на додану вартість.

 

«Податкова вважає, що ми неправомірно, не в тому рядку декларації відобразили податковий кредит. І це стало підставою для донарахування податкових зобов'язань (якщо зменшується податковий кредит, то збільшуються податкові зобов'язання)», - пояснила юрист каналу.

 

Про порушення кримінальної справи юристи дізналися тільки сьогодні, 12 липня, коли до офісу телекомпанії прийшли співробітники податкової міліції з постановою суду про виїмку первинних документів по фінансово-господарській діяльності за період 2008-2012 років.

 

«Ми вважаємо, що вимагаються документи, які взагалі не існують і не стосуються даної справи. Але це постанова суду, яка не підлягає оскарженню, і ми зобов'язані віддати всі ці документи. Ми будемо віддавати, але за такий великий період потрібен час, щоб їх зібрати», - повідомила Катерина Муравйова.

 

Станом на 13:45 працівники податкової ще перебувають на каналі. Вони чекають, доки юристи готують їм відповідь про те, які документи надаватимуть.

 

 

 

 

Нагадаємо, 26 квітня телеканал ТВі заявив, що співробітники податкової міліції почали тероризувати осіб, які надають або надавали послуги телеканалу. За два тижні до того генеральний директор ТВі Микола Княжицький повідомив в ефірі про тиск на телеканал з боку податкових органів, оскільки на канал прийшла чергова податкова перевірка, попри те, що кілька місяців тому канал уже перевіряли. Податкова тоді пояснила, що перевірка проводиться на вимогу слідчого райуправління МВС України.

 

27 квітня прес-служба ДПС у місті Києві повідомила, що «податківці встановили, що телеканал скористався послугами конвертаційно-транзитного угрупування на суму понад 2,2 млн. грн». За даними ДПС, п'ять підприємців, які працюють у ТРК «Телерадіосвіт» (ТВі) сформували валові витрати товариству шляхом здійснення операцій з надання послуг по обробці інформаційного матеріалу, консультаційних послуг з питань комерційної діяльності, консультаційних послуг зі створення відеоархіву, послуг з використання матеріалів і фінансових ресурсів на загальну суму 5 млн 494 тис. грн.

 

При цьому, нагадаємо, податкова заявила, що припиняє перевірки ЗМІ на час виборчої кампанії починаючи вже з другого кварталу 2012 року, який розпочався 1 квітня.

 

Юрист юридичної фірми Jurimex, що консультує канал, Катерина Муравйова заявила про нелогічність претензій податкової. За її словами, п'ятеро приватних підприємців не можуть сформувати валові витрати на суму понад 5 млн грн., тому що законодавство обмежувало оборот ППшників 500 тис. грн. Юрист наголошувала на тому, що телеканал ТВі, як і всі українські канали, не є прибутковим, оскільки цей вид бізнесу є збитковим. Щодо каналу ТВі, то сума реальних збитків станом на початок цього року становить близько 80 млн грн. «При такій сумі реальних витрат збільшення цієї суми ще на 5-7% не має під собою ніякої ні логічної, ні економічної логіки», - зауважувала пані Муравйова.

 

Навесні податкова, нагадаємо, в межах кримінальної справи вилучила обладнання і документи в чотирьох кінопрокатних і постпродакшн-компаній Богдана Батруха. Причина - розбіжності в питаннях оподаткування ПДВ фільмокопій, що завозяться в Україну.

 

«Детектор медіа»

 

Відео - ТВі

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14471
Читайте також
17.07.2012 09:36
Микола Княжицький, «Блоги. Українська правда»
26 703
19.04.2012 08:08
Тетяна Світлик, Даша Гришаніна, «Україна молода»«Україна молода»
24 763
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
йопрст
4304 дн. тому
Податківці канешна тварі, але факт, що Княжицький дійсно знов щось з баблом намутів. І це не вперше. Усюди де він працював, були грошові оборудки, які він приховував істерією "свободу зажимають". Поки цей фокус був успішним, хоча багато людей потім залишались без роботи і без грошей- стб, тоніс, ут...
mick
4305 дн. тому
Хотелось бы услышать мнение отардовженко. Но что-то оно затихарилось.
Куць
4305 дн. тому
Але це буде їхня остання зачистка.
Куц
4305 дн. тому
Выборы не за горами. Зачистят всех????
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду