Український фільм здобув нагороду на фестивалі у Карлових Варах

8 Липня 2012
14013
8 Липня 2012
12:57

Український фільм здобув нагороду на фестивалі у Карлових Варах

14013
«Будинок із баштою» Єви Нейман отримав головний приз конкурсної програми «Зі Сходу на Захід»
Український фільм здобув нагороду на фестивалі у Карлових Варах

Журі 47-го Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах відзначило українську стрічку. «Будинок із баштою» Єви Нейман здобув головний конкурсної програми форуму «Зі Сходу на Захід». Про це повідомляє прес-служба телеканалу «1+1». 

 

Загалом у зазначеній програмі змагалися 12 картин з усього світу. Режисер «Будинок із баштою» здобула премію у розмірі 20 тисяч доларів.

 

  

«Я дуже зворушена, мені неймовірно приємно. І я насправді дуже вдячна тим талановитим людям, які працювали зі мною і які мені довіряли. Для мене як для режисера, це визнання, для мене це надія, що мій наступний проект буде мати місце бути», - сказала Єва Нейман

 

Сценарій до фільму створено за автобіографічним оповіданням Фрідріха Горенштейна «Будинок з баштою». Це трагічна історія 8-ми річного хлопчика, який взимку 1944-го року повертався з мамою в рідне місто з евакуації. Жінка захворіла на тиф і невдовзі померла, тож хлопчик лишається сам на невідомому полустанку. Довірившись незнайомцям, він продовжує свій шлях додому. Все, що він запам'ятав про місце, де назавжди залишилася його мама, - це те, що на привокзальній площі стоїть старий будинок з баштою. 

 

 

 

У кінострічці знялися Альберт Філозов, Катерина Голубєва, Михайло Векслер, Віталій Лінецький, Марія Поліцеймако. Гловну роль зіграв 9-річний вихованець одеського інтернату Дмитро Кобєцкой. 

 

Продюсер фільму - Олександр Ткаченко, генеральний директор групи каналів «1+1».  

 

«Фільм "Будинок з баштою" дуже мудрий, з правильно побудованими мізансценами, довгими кадрами, фільм чорно-білий на широкому екрані. З точки зору картини -  це дуже сильно. Що в цьому фільмі нове - це певна дистанція до емоцій. Адже історія дуже сумна, як і в багатьох військових стрічках. Але ми стоїмо осторонь від емоцій. Може це і послужило причиною, чому наше журі назвало цей фільм найкращим в цьому конкурсі», - відзначив член журі, кінокритик Якорим Блажейовський.

 

 

Гран-прі кінофестивалю здобула стрічка  «Майже чоловік» (Mer eller mindre mann) данського режисера Мартіна Лунда. Він отримав 25 тис. доларів.

 

Спеціальний приз журі та премію у розмірі 15 тис. доларів завоював фільм «Площа Фонтанів: італійська змова» (Romanzo di una strage) Марка Тулліо Джордани (Marco Tullio Giordana).

 

Ще одна грошова винагорода, 5 тисяч доларів, дісталася документальній стрічці «Остання швидка Софії» (Poslednata lineika na Sofia) Іліана Метева (Ilian Metev). 30-хвилинну стрічку створено у копродукції Болгарії, Хорватії та Німеччини.

 

З повним переліком переможців фестивалю можна ознайомитися тут

 

МКФ у Карлових Варах - щорічний кінофестиваль, який проводиться в липні в Чехії. З 1956 року належить до категорії А і є найбільшим кінофестивалем Центральної та Східної Європи. Цього року тут було представлено 218 фільмів, включаючи 34 короткометражних і 56 документальних. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14013
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду