«Кіноточка» та «НЛО-ТБ» розпочали тестове мовлення в мультиплексах

7 Лютого 2012
25450
7 Лютого 2012
15:33

«Кіноточка» та «НЛО-ТБ» розпочали тестове мовлення в мультиплексах

25450
«Кіноточка» та «НЛО-ТБ» розпочали тестове мовлення в мультиплексах

Телеканали ТОВ «Медіа Група Україна»* «Кіноточка» та «НЛО-ТБ» розпочали тестове мовлення в цифрових мультиплексах МХ-2 та МХ-3 компанії «Зеонбуд». Про це повідомив генеральний директор ТОВ «Медіа Група Україна» Федір Огарков на прес-сніданку 7 лютого.

 

За його словами, зараз у сітках каналів виходять проекти з бібліотеки телеканалу «Україна»: на «Кіноточці» - фільми та серіали, на «НЛО-ТБ» - телевізійні програми. Надалі планується, що перший стане каналом для «кіноманів», а на другому виходитимуть проекти у різних жанрах (у тому числі й розслідування), присвячені містичній тематиці.

 

«Поступово ми будемо нарощувати технічне мовлення. Тестове мовлення означає, що є сигнал. Ми зараз мовимо. Але залишається питання, як сигнал можна технічно прийняти. Це станеться тоді, коли на ринок виходитимуть сет-топ-бокси, які поступово будуть продаватися та роздаватися безкоштовно певному типу населення. Але ми почали мовлення у відведені (законом) терміни», - зазначив пан Огарков.

 

Директор з розвитку медійного напрямку бізнесу компанії СКМ Катерина Лапшина додала, що на сьогодні немає сенсу наповнювати канали дорогим контентом, якщо їх зараз ніхто не бачить. «Мережа фізично побудована. Передавачі розставлені. Але приймаючих пристроїв немає. І ми хочемо дати перехідний період для мовлення. Коли ми зрозуміємо, що 20-25% населення зможуть їх приймати, ми будемо запускати їх у тому вигляді, у якому б хотіли бачити», - сказала вона.

 

Нагадаємо, канали «Кіноточка» та «НЛО-ТБ» перемогли в конкурсі на вільні місця в загальнонаціональних цифрових мультиплексах МХ-2 та МХ-3.

 

 

*На прохання згаданої юридичної особи редакція «Детектор медіа» зберігає написання її назви, зафіксоване у документах про юридичну реєстрацію (незважаючи на правила українського правопису).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25450
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду