Фаворити «Золотого глобуса» – «Артист», «Нащадки» та «Прислуга»

17 Грудня 2011
9975
17 Грудня 2011
09:38

Фаворити «Золотого глобуса» – «Артист», «Нащадки» та «Прислуга»

9975
Фаворити «Золотого глобуса» – «Артист», «Нащадки» та «Прислуга»
Голлівудська асоціація іноземної преси визначилася з номінантами на «Золотий глобус». Серед фаворитів – «Артист» Мішеля Хазанавічуса та драми «Нащадки» Олександра Пейна і «Прислуга» Тейта Тейлора, повідомляє «ИТАР-ТАСС». Лауреатів премії у Лос-Анджелесі визначать 15 січня 2012 року. 
 
Чорно-біла картина «Артист» претендуєна найбільшу кількість винагород в шести номінаціях: «найкраща комедія або мюзикл», «найкращий актор», «найкраща актриса другого плану», «найкраща режисура», «найкращий сценарій». Картина оповідає про мінливості долі зірки німого кінематографу в епоху підйому звукових стрічок на початку 1920-х. 

По п'ять нагород можуть отримати драми «Нащадки» і «Прислуга» . Картина Пейна, в якій зіграв Джордж Клуні, вважається претендентом на «Оскара». Стрічка Тейлора здобула позитивні відгуки американської Гільдії кіноакторів.
 
На здобуття «Золотих глобусів» у 4 номінаціях висунуті режисерська робота Клуні «Березневі Іди» , робота Вуді Аллена «Північ у Парижі», «Людина, яка змінила все» Беннетта Міллера. По три номінації у фільмів «Альберт Ноббс», «7 днів і ночей з Мерлін Монро» і анімаційної роботи знаменитого режисера Мартіна Скорсезе «Хранитель часу».
 
 
 
 

Кандидатами в номінації «найкращий фільм» року стали стрічки «Нащадки», «Березневі Іди» , «Хранитель часу» , «Бойовий кінь» , «Прислуга» і «Людина, яка змінила все». 
 
«Золотий глобус» за головну чоловічу роль в драмі може отримати Джордж Клуні («Нащадки»), Леонардо Ді Капріо («Дж.Едгар»), Бред Пітт («Людина, яка змінила все»), Майкл Фассбендер («Сором») чи Райан Гослінг (за роль у «Драйві» або в «Березневих Ідах»).
 
На звання найкращих виконавиць головної ролі в драмах претендують Глен Клоуз ( «Альберт Ноббс»), Меріл Стріп (Залізна леді»), Віола Девіс («Прислуга»), Тілда Суінтон («Нам треба поговорити про Кевіна») і Руні Мара («Дівчина з татуюванням дракона»).
 
У розділі найкращих комедій і мюзиклів, крім «Артиста», «Півночі в Парижі» і «7 днів і ночей з Мерлін Монро», - «Дівич-вечір у Вегасі» і картина «50/50».
 
Номінантами на нагороди з-поміж акторів стали Жан Дюжардін («Артист»), Оуен Уілсон («Північ у Парижі»), Брендан Глісон («Одного разу в Ірландії»), Джозеф Гордон-Льюітт («50/50») і Райан Гослінг («Ця - безглузда - любов» ).
 
Серед найкращих комедійних актрис - Шарліз Терон («Молода повнолітня»), дует Джоді Фостер і Кейт Уінслет («Бійня»), Мішель Уїльямс («7 днів і ночей з Мерлін Монро») і Крістін Уіг («Дівич-вечір у Вегасі» ).
 
На здобуття премії за найкращу режисуру висунуті Скорсезе («Хранитель часу»), Олександр Пейн («Нащадки»), Вуді Аллен («Північ у Парижі»), Хазанавічус («Артист») і Клуні («Березневі Іди»).
 
До категорії «найкращий фільм іноземною мовою» включено «Розставання» (друга назва «Надер і Сімін: Розлучення») іранця Асгар Фархаді, «Хлопчика на велосипеді» братів бельгійців Жана-П'єра та Люка Дарденн, «Шкіра, в якій я живу» іспанця Педро Альмодовара, режисерську роботу Анджеліни Джолі «В краю крові і меду» і найдорожчий кінопроект Китаю з бюджетом понад 90 млн доларів «Квіти війни» режисера Чжана Імоу.
 
У номінації «Найкращий мультфільм» змагаються «Ранго» , «Пригоди Тінтіна» , Кіт у чоботях», «Вінні Пух», «Тачки-2» і «Таємна служба Санта-Клауса».
 
«Золотий глобус» за підсумками цього року присуджується в 25 категоріях Асоціацією іноземних журналістів, акредитованих при Голівуді, за досягнення в галузі кінематографу і телебачення. Особливість номінацій в розділі «Кіно» в тому, що вони розділені на драматичний і комедійний кінематограф. За цим принципом поділяються і списки найкращих виконавців ролей першого і другого планів.
 
«Детектор медіа» 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9975
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду