Щодо Гужви буде проведено окреме службове розслідування

9 Грудня 2011
12889
9 Грудня 2011
23:43

Щодо Гужви буде проведено окреме службове розслідування

12889
Щодо Гужви буде проведено окреме службове розслідування
Щодо головного редактора газети «Сегодня» Ігоря Гужви буде проведено окреме розслідування. Про це «Детектор медіа» повідомила голова Наглядової ради видавничого холдингу ПрАТ «Сьогодні мультимедіа», директор з розвитку медійного напряму бізнесу «Систем кепітал менеджмент» (СКМ) Катерина Лапшина. Також, за її словами, найближчим часом пан Гужва, можливо, піде у відпустку.
 
Нагадаємо, сьогодні, 9 грудня, відбулася зустріч учасників руху «Стоп цензурі!» із трудовим колективом газети.
 
«Всередині газети дійсно є конфлікт, у який уже втягнуті й два топ-менеджери компанії, і трудовий колектив, і наглядова рада. Ми порушуємо два службових розслідування стосовно двох людей. І лише перевіривши всі аргументи й звинувачення, ми зробимо висновки», - сказала Катерина Лапшина. 
 
«Нині в Наглядовій раді обговорюють можливість відсторонення пана Гужви від виконання обов`язків головного редактора на період проведення розслідування», - додала заступник головреда «Сегодня» Оксана Омельченко.  
 
Нагадаємо, раніше Наглядова рада «Сьогодні Мультимедіа» прийняла рішенняпро проведення комплексного службового розслідування щодо дій генерального директора Олени Громницької, а також щодо організації роботи редакції під керівництвом Ігоря Гужви.  
 
 

8 грудня представники редакції «Сегодня» оголосили передстрайковий станчерез незгоду з редакційною політикою Олени Громницької. Вони висунули вимоги провести розслідування конфлікту і «припинити цензуру», а також припинити спроби звільнення підписантів заяви та на час розслідування відсторонити Олену Громницьку від виконання обов'язків генерального директора.

 

9 грудня на зборах трудового колективу Катерина Лапшина пообіцяла провести розслідування.

 

Раніше, 4 грудня, у редакції газети «Сегодня» було створено осередок профспілки у складі 68 осіб, в тому числі й головного редактора Ігоря Гужви. Головою осередку обрано Ольгу Гук. До комітету осередку ввійшли Ольга Гук та Ігор Гужва, Оксана Омельченко, до ревізійної комісії Галина Коваленко та Дмитро Коротков. За словами Ольги Гук, Ігор Гужва юридично не є роботодавцем, тому й увійшов до комітету осередку (як відомо, до виборних органів профспілки роботодавці входити не можуть).

 

«Детектор медіа»


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12889
Читайте також
12.12.2011 08:26
Христина Коновалова, для «Детектор медіа»
31 701
11.12.2011 13:24
Александр Сибирцев для «Украинская правда»
31 470
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду