СКМ пообіцяла «Сегодня» провести розслідування

9 Грудня 2011
13362
9 Грудня 2011
11:49

СКМ пообіцяла «Сегодня» провести розслідування

13362
Колектив «Сегодня» поки не скасовує передстрайковий стан
СКМ пообіцяла «Сегодня» провести розслідування

Директор з розвитку медійного напряму бізнесу ЗАТ «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ), голова наглядової ради ПрАТ «Сьогодні Мультимедіа» Катерина Лапшина пообіцяла колективу газети «Сегодня» провести розслідування, про яке її раніше попросили працівники видання. Про це пані Лапшина сказала на зборах трудового колективу 9 грудня, повідомила «Детектор медіа» голова профспілки видання Ольга Гук.

 

«На зборах були присутні всі журналісти, відділ реклами, інші департаменти і відділи. Також головний редактор Ігор Гужва та шеф редактор і генеральний директор Олена Громницька. Ми домовилися зустрітися ще раз о 15-й годині, оскільки Катерина Лапшина не змогла відразу відповісти на всі наші запитання стосовно перспектив скорочення шпальт, присвячених регіональній тематиці, та, відповідно, скорочення штату регіональних кореспондентів. Лапшина погодилася провести розслідування, про яке її просили раніше листом півтора тижні тому», - сказала Ольга Гук.

 

За словами пані Гук, можливо, буде створена робоча комісія, до якої увійдуть представники профосередку, комітету Київської незалежної медіа-профспілки, роботодавця. «Ми будемо відстоювати позицію колективу, бо маємо випускати газету», - сказала Ольга Гук.

 

Нагадаємо, у заяві «Сегодня» про оголошення передстрайкового стану через незгоду з редакційною політикою генерального директора «Сьогодні Мультимедіа» Олени Громницької представники редакції вимагають провести розслідування конфлікту і «припинити цензуру»,а також припинити спроби звільнення підписантів заяви та на час розслідування відсторонити Олену Громницьку від виконання обов'язків генерального директора.

 

Головний редактор «Сегодня» Ігор Гужва у коментарі «Детектор медіа» зазначив, що Катерина Лапшина на зборах пообіцяла, що до завершення розслідування кадрових змін не планується. За його словами, редакції знову увімкнули доступ до інтернету, який був вимкнений увечері 8 грудня.

 

Водночас редакція не відмовляється від передстрайкового стану. «Редакція не скасовує перестрайковий стан, поки не буде завершено розслідування і покарані винуватці», - йдеться на сайті «Сегодня».

 

«Детектор медіа» очікує на офіційний коментар прес-служби СКМ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13362
Читайте також
18.01.2012 10:26
Юлия Рябчун, Валерий Калныш, «Коммерсантъ. Украина»
31 129
13.12.2011 08:30
Дмитрий Коротков, для «Детектор медіа»
32 191
12.12.2011 12:07
Юлия Рябчун, «Коммерсантъ Украина»
26 313
12.12.2011 08:26
Христина Коновалова, для «Детектор медіа»
31 708
11.12.2011 13:24
Александр Сибирцев для «Украинская правда»
31 479
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду