«Наші гроші»: Директорський персонал ТОНІСа висвітив дорогу до сина Януковича і до Арбузова

23 Вересня 2011
14248
23 Вересня 2011
15:53

«Наші гроші»: Директорський персонал ТОНІСа висвітив дорогу до сина Януковича і до Арбузова

14248
«Наші гроші»: Директорський персонал ТОНІСа висвітив дорогу до сина Януковича і до Арбузова

Новими кінцевими власниками телеканалу ТОНІС можуть бути старший син президента Віктора Януковича Олександр і голова Нацбанку Сергій Арбузов. Таке припущення зробив сайт «Наші гроші», провівши власне журналістське розслідування.  

 

У статті «Дележ ТВ-эфира. Смачно як в дитинстві» сайт нагадує, що новий директор ТОНІСа Олександр Бутко в інтерв'ю «Детектор медіа» заявив: «Фірми-власники каналу не змінилися». Відповідно реєстру це ТОВ «РБ Інвест» (24,36 %), ТОВ «Сучасне стратегічне управління» (23,61 %), ТОВ «Центр «Фінансовий радник» (24,21 %), ТОВ «Інвестиційні перспективи» (22,91 %).

 

Однак, за даними ЄДРПОУ, змінилися власники власників: усі ці фірми 26-27 травня отримали нових власників і директорів. Офіційно компанії контролює панамський офшор «СВТ менеджмент С.А.» і українське ТОВ «Імперіал-СІ», що належить кіпрському офшору «Стейтбург комплекс лімітід».

 

Директорський склад веде до родини президента Януковича, пише видання. Так, ТОВ «Інвестиційні перспективи» очолила Наталя Грищенко з Донецька. Нещодавно вона керувала київським філіалом Укрбізнесбанку (Український бізнес банк). «Отсюда до Януковичей рукой подать. Точнее, до Александра Викторовича Януковича и его товарища Сергея Арбузова - первого считают владельцем банка, второй до назначения главой Нацбанка руководил Укрбизнесбанком», - вважає видання.

 

Директором ТОВ «Сучасне стратегічне управління» 27 тарвня став Сергій Гулько, котрий до цього керував донецьким ТОВ «Спелеосанаторій "Соляна симфонія"».

 

Новий директор ТОВ «РБ Інвест» Анатолій Маляренко відомий як голова правління ВАТ «Український банк реконструкції і розвитку», що належить Державній інноваційній фінансово-кредитній установі.

 

Олександр Янукович і Сергій Арбузов - давні друзі, нагадує видання, чим і банкір і завдячує своїм призначенням головою Нацбанку: «Этой дружбе Арбузов обязан не только своим карьерным взлетом, но и некоторыми материальными активами: к примеру, Александр Янукович приобрел «Всеукраинский банк развития», оформив его акции на ООО «Донбастара», в котором сыну президента принадлежало 94%, а полтора процента - матери главы Нацбанка».

 

Від ТК: зауважимо, що чутки про Арбузова як нового власника (або співвласника) ходять і в колективі самого ТОНІСа, уже не один тиждень. Вони з'явилися після інформації про можливу купівлю ТОНІСа Олександром Януковичем.

 

Нагадаємо також, що канал Нацбанку «Банк ТВ», а також нікому не відомі канали «Вінтаж-ТВ» і «Ескулап-ТВ» учотирьох отримали місця в одному мультиплексі - МХ-5 (у якому 4 інших місця належатимуть регіональним мовникам).

 

Нещодавно ТК простежила вз'язок між одним з нових каналів і ТОНІСом. Як повідомляла «Детектор медіа», керівником інформаційного напрямку ТОНІСа буде Микола Дяченко. Колись він був заступником директора ТВО «Новини» Національної телекомпанії України, а нещодавно пан Дяченко представився програмним директором ретро-каналу «Вінтаж ТВ» на презентації його концепції у Нацраді.

 

«Наші гроші» припускають також, що до майбутнього умовного холдингу «Тоніс» входить ще один канал - Real Estate TV. Донедавна він належав одеському бізнесменові Георгію Феодоріді. За чутками, канал уже проданий у майбутню групу, чим і пояснюється його майбутній успіх на цифровому конкурсі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14248
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду