Шкляру вручили Народну Шевченківську премію і дали 255 тис. грн

17 Квітня 2011
9240
17 Квітня 2011
17:14

Шкляру вручили Народну Шевченківську премію і дали 255 тис. грн

9240
Шкляру вручили Народну Шевченківську премію і дали 255 тис. грн

Письменнику Василю Шкляру вручили Народну Шевченківську премію. Сталося це, пише Gazeta.ua, під час урочистостей у Холодному Яру біля пам'ятника на місці останнього бою отамана Василя Чучупака.  Як повідомив представник «Холодноярської ініціативи» Андрій Юсов, на сьогоднішній день зібрано понад 255 тис. грн.

 

Юсов запитав у присутніх, хто за те, щоб вручити Народну Шевченківську премію Шкляру. Усі проголосували одностайно «за». «За повернення українській нації історичної пам'яті вручаємо Василю Шкляру Народну Шевченківську премію», - сказав Юсов.

 

Нагадаємо, Шевченківський комітет присудив премію з літератури Василю Шкляру за роман «Залишенець» («Чорний Ворон»). Проте письменник звернувся листом до президента Віктора Януковича, попросивши перенести вручення премії на період, коли при владі не буде міністра освіти Дмитра Табачника. В указі глави держави про присудження премій ім'я Шкляра вже не згадувалося.

 

Письменник Юрій Андрухович запропонував зібрати Шкляру 280 тис. грн. на альтернативну премію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9240
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Злой
4727 дн. тому
Ни черта не догоняю. Что за народная премия. Кто дал право всяким убогим рассписываться за народ. Я например категорично против. Собралась какая-то толпушечка и решает за весь народ.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду