Life домовився з провайдером МХ-6 про запуск мобільної «цифри» наступного року

27 Вересня 2010
15035
27 Вересня 2010
11:40

Life домовився з провайдером МХ-6 про запуск мобільної «цифри» наступного року

15035
Life домовився з провайдером МХ-6 про запуск мобільної «цифри» наступного року

Провайдер загальнонаціонального цифрового телевізійного мультиплексу МХ-6 ТОВ «ТРК "Етер"» і оператор мобільного зв'язку ТОВ «Астеліт» (ТМ life:)) домовилися про запуск проекту з цифрового мобільного телебачення (стандарт DVB-H). Про це пише «proIT» з посиланням на голову Національної комісії з питань регулювання зв'язку Володимира Олійника.

 

«Вони будуть свою мережу («Етер» - ред.) і будуть надавати послугу мобільного цифрового телебачення на своїх частотах цифрового мультиплексу МХ-6 і не будуть навантажувати сигналом мобільні мережі. Планується транслювати до 16-ти українських телеканалів», - повідомив він.

 

Пан Олійник також відзначив, що сигнал будуть приймати мобільні телефони з підтримкою стандарту DVB-H. «Їх не багато, але їхня кількість зростає. Крім того, мобільний ефір можна буде приймати за допомогою приставки, яка буде приєднуватися за стандартами зв'язку WI-FI і Bluetooth», - додав він.

 

В «Астеліті» підтвердили підписання угоди, але назвати вартість сервісу й інші маркетингові подробиці відмовилися. «Так, ми справді підписали контракт про реалізацію спільного проекту, який передбачає надання абонентам life:) наступного року послуги високоякісного потокового відео з цифровою роздільною здатністю на базі мережі "Етер". Що стосується вартості сервісу та інших маркетингових подробиць, ми будемо готові коментувати їх у момент запуску продукту», - розповів директор з корпоративних відносин life:) Юрій Курмаз.

 

Крім того, за словами Володимира Олійника, нині ТРК «Етер» перебуває на стадії перемовин з просування цієї послуги з оператором мобільного зв'язку компанією «МТС-Україна».

 

Нагадаємо, що ТРК «Етер» отримала ліцензію провайдера програмної послуги загальнонаціонального цифрового мультиплексу МХ-6 26 листопада 2008 року в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення. До цього, 16 січня 2008 року, ТРК «Етер» отримала ліцензію провайдера експериментальної багатоканальної телемережі з використанням 49 ТВК у Києві (стандарт DVB-H) - у цьому конкурсі брала участь і компанія «Астеліт», але зняла свою кандидатуру.

 

10 лютого 2010 року Нацрада підбила підсумки позапланової перевірки ТРК «Етер» і взяла їх до відома.

 

У березні 2010 року компанія Alcatel-Lucent разом з ТРК «Етер» провели порівняльні випробовування стандартів DVB-H і DVB-SH на 49 ТВК у Києві.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15035
Читайте також
09.04.2010 09:50
Мар'яна Закусило
34 763
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
//
4952 дн. тому
В то время, как по всей Европе DVB-H умирает, и никто из производителей телефонов не сообщает о поддержке этого стандарта уже пару лет, у нас он вдруг получает развитие. На фоне отсутствия частот для DVB-T.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду