Конкретніші рекомендації «Репортерів без кордонів» до української влади вийдуть 23 серпня

17 Серпня 2010
19313
17 Серпня 2010
11:14

Конкретніші рекомендації «Репортерів без кордонів» до української влади вийдуть 23 серпня

19313
Конкретніші рекомендації «Репортерів без кордонів» до української влади вийдуть 23 серпня

23 серпня вийдуть більш конкретні рекомендації до влади за результатам візиту «Репортерів без кордонів». Про це повідомила в ефірі ТВі 16 серпня Оксана Романюк, представник «Репортерів без кордонів» в Україні.

 

За її словами, «Репортери без кордонів» досі сподіваються зустрітися з президентом Віктором Януковичем.

 

Вона також повідомила, що в серпні «Репортери» подадуть свій річний звіт - рейтинг  свободи слова. «В ньому буде позиція України порівняно з іншими країнами. Я думаю, що в цьому рейтингу позиція України опуститься, порівняно з іншими роками. Ми звертаємося до Ради Європи, до Європейського Союзу, до ПАРЄ, до ОБСЄ, які беруть наші звіти до уваги і оцінюють демократичність країни відповідно до стандартів. Ми впливаємо на імідж України за кордоном, можливо опосередковано на економічні стосунки між Радою Європи і Україною, зокрема чи готова Україна до афільованого членства. Владі, патріотичній владі потрібно це розуміти» - сказала Оксана Романюк.

 

Нагадаємо, міжнародна громадська організація «Репортери без кордонів» перебувала з офіційним візитом в Україні 19-21 липня, однак їй так і не вдалося зустрітися з представниками влади. Утім, «Репортери» сформували попередні рекомендації щодо подальших дій влади у сфері свободи слова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19313
Читайте також
23.07.2010 15:26
Отар Довженко
21 018
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ми Хайло
5000 дн. тому
Взагалі писати про свободу слова в Україні – смішно. Є гроші – є свій ЗМІ – друкуй (показуй, розповідай), що заманеться. Є гроші, проте менші, – замов рекламну статтю у ЗМІ – надрукують. Та для пегрів (пересічних громадян) навіть наявність якихось грошей ще не є запорукою десь оприлюднити свої ідеї, думки: У СВОБОДУ СЛОВА ГРАТИ – СЕНСУ, ЩО ВІД ПИСКУ: ПРАВДУ КИДАЮТЬ ЗА ГРАТИ, ЗАСЬ МЕНІ Й ВІДПИСКУ! Є такий блог у ЖЖ: http://shchegyvyj.livejournal.com/ Увесь блог присвячений одній темі, якраз тій, якої лякаються усі гілки влади в Україні – і перша (бо зрадила чинну Конституцію, прийнявши закон, що їй не відповідає), і друга (бо Мінюст зареєстрував цей закон), і третя (бо КСУ вже давно повинен був відреагувати на порушення Конституції), і четверта, (бо ЩО З ВАМИ, ЖУРНАЛІСТИ, НЕ РОБИ, ВИ ЯК БУЛИ, ТАК Є І БУДЕТЕ РАБИ) На жаль.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду