Кутраков подає апеляцію на рішення суду в справі проти «Беркуту»

19 Липня 2010
16372
19 Липня 2010
11:11

Кутраков подає апеляцію на рішення суду в справі проти «Беркуту»

16372
Кутраков подає апеляцію на рішення суду в справі проти «Беркуту»

19 липня журналіст Нового каналу Сергій Кутраков подає апеляцію на рішення Шевченківського районного суду Києва, який 12 липня скасував постанову про порушення кримінальної справи щодо перешкоджання його  професійній діяльності. Про це ТК повідомив сам журналіст.

 

У суді інтереси Кутракова представлятиме «Регіональне об'єднання адвокатів». А от чи буде оскаржувати рішення суду прокуратура поки що не відомо. У прес-службі київської прокуратури ТК повідомили, що рішення ще не прийнято.

 

Нагадаємо, 12 липня Шевченківський суд скасував постанову про порушення кримінальної справи щодо перешкоджання професійній діяльності журналіста Нового каналу Сергія Кутракова. Це рішення суд прийняв, задовольнивши скаргу «Беркуту», подану у відповідь на порушення кримінальної справи.

 

Як відомо, 8 квітня у приміщенні Українського дому кореспондент Нового каналу, виконуючи редакційне завдання, проводив зйомку сюжету про відкриття фотовиставки «Волинська різанина: польські та єврейські жертви ОУН - УПА». Коли розпочалася штовханина між організаторами виставки та ВО «Свобода», Кутраков фіксував ці події на камеру, «у зв'язку з чим охоронці, перешкоджаючи законній професійній діяльності журналіста, насильно виштовхали кореспондента телеканалу із коридору службового виходу, завдавши йому при цьому тілесних ушкоджень». У квітні 2010 року Новий канал подав  заяву до прокуратури щодо дій охорони в Українському домі та бездіяльності працівників міліції під час нападу на кореспондента.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16372
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
anna
5021 дн. тому
Молодец, Кутраков! Поддерживаю! Быков - к ответу, чтобы поменьше бычили
Кот Шуфрич
5023 дн. тому
Дорогой г.Кутраков! Вы всерйоз полагаете, чо в Украине есть суд, который вынесет решение в Вашу пользу? Наивный журналист. Думаю, дальше будет больше дров. А не думаете ли вы, что придет время брать в руки что-то поубедительнее микрофона?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду