Нацрада збирається винести каналу «Рада» попередження за 00 год 00 хв ефіру

9 Липня 2008
25890
9 Липня 2008
12:15

Нацрада збирається винести каналу «Рада» попередження за 00 год 00 хв ефіру

25890
Нацрада збирається винести каналу «Рада» попередження за 00 год 00 хв ефіру

Національна Рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 9 липня прийняла рішення оголосити попередження «Дирекції телерадіопрограм Верховної Ради України» (канал «Рада»). Рішення прийняте за основу. Підставою для оголошення попередження є результати перевірки телекомпанії, згідно з якими фактичний час мовлення не відповідає часу, зазначеному в ліцензії.

Згідно з ліцензією, компанія має мовити 14 годин на добу, за даними ж моніторингу Нацради було зафіксовано дні, коли мовлення компанії становило 00 годин, 00 хвилин. У своєму письмовому поясненні керівник компанії Микола Орловський зазначив, що обсяг мовлення телекомпанії залежить від режиму та обсягу діяльності законодавчого органу.

«Висвітлення діяльності Верховної Ради України здійснюється у формі інформаційно-аналітичних і публіцистичних передач, що, відповідно до правового статусу дирекції, є її обов’язком. Інше, на що додатком до ліцензії відводиться 2 години, є правом, а не обов’язком дирекції», – йдеться у пояснювальній записці до акту перевірки Національної ради.

Для остаточного ухвалення рішення Національна рада викликала на наступне засідання керівника компанії пана Орловського.

 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25890
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду